PSG: Klub već želi da regrutuje Kejlora Navasa

PSG: Kejlor Navas priznat za svoj poslednji na "Parc des Princes"

Vreme je da se oprostimo. U nedelju uveče, nekoliko ličnosti pari Sen Žermena pokleklo je zbog utakmice protiv Fudbalskog kluba Tuluz. To je bio slučaj istorijskog najavljivača glavnog kluba, Mišela Montane. Posle 26 godina dobre i lojalne službe, glas Parc des Princesa je nestao. Istovremeno, neki od pristalica oprostili su se od Kajlijan Mbapea. Slobodan u junu sledeće godine, 25-godišnjak je odigrao svoju poslednju utakmicu kod kuće, imao je pravo na lep tifo u njegovu čast. Kejlor Navas (37 godina) nije počastvovan na isti način.

Startni golman po dolasku, bivši igrač Real Madrida brzo je impresionirao pre nego što je izgubio mesto od mladog i perspektivnog Đanluiđija Donnarumme. Teљko smanjenje za rodom iz San Isidra. Prošle godine je pozajmljen Notingem Forestu na šest meseci kako bi imao redovno vreme igranja i skinuo pritisak sa „Điđija“. Još prošlog leta Navasu je prišlo nekoliko timova, uključujući Al-Hilal u Saudijskoj Arabiji. Mislili smo da će sa Donnarummom koju je Luis Enrike potvrdio kao br. 1 i dolaskom Arnau Tenasa otići.

MLS zavodi Navasa

Ali na kraju je ostao u Parizu. Za poslednju godinu korišćen je 5 puta. Detaljno je odigrao 2 meča u Kupe de Fransu i 3 u Ligi 1 (Lil, Rems, HAC). Zamislili smo da će biti u igri protiv TFC-a u nedelju. Pogotovo što je dan ranije zvanično otišao iz PSG- a. „Svaka sekunda provedena u Parc des Princes je bila divna. Hvala Bogu da sam uvek osećao njihovu naklonost i ohrabrenje. Bila mi je čast da branim ovaj grb na ovom neverovatnom stadionu. Još uvek imam ciljeve koje treba da postignem, ali nisam želeo da propustim priliku da se oprostim od onoga što je moj dom.“

Voleo bi da se oprosti dok je igrao ali Luis Enrike, koji je priznao da nije bio svestan da Navas igra svoju poslednju utakmicu na „Parc des Princes“, više voli da igra protiv Arnau Tenasa. Nema veze, fudbaler iz Kostarike je uspeo da proslavi titulu sa svojim timom i javnošću, koji su ga bodrili. Ostalo mu je još 3 meča sa Parižanima pre nego što zauvek napusti klub 30. juna. To nije izbeglo pažnju tima zavedenog njegovim iskustvom i kvalitetima na visokom nivou. Zaista, prema El ChiriguintoSan Dijego FC radi na sluиaju. Klub, koji će gaziti travnjake MLS lige 2025. godine, takođe flertuje sa nekoliko svojih bivših saigrača u Madridu, tačnije Serhiom Ramosom, Naćom i Lukom Modrićem. Ostaje da se vidi da li će Kejlor Navas biti osvojen.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.