Stade Rennais priprema ogroman projekat za svoj transfer prozor

Stade Rennais priprema ogroman projekat za svoj transfer prozor

Svojim remijem protiv RC Lensa na penal dan Lige 1 (1-1), Stade Rennais je podvukla definitivnu crtu ispod mesta u Kupu Evrope za sledeću sezonu. Deveti na stajalištu i pre odlaska u Stade de Rems, Bretonci više ne mogu da uhvate Olimpike de Marsej, Olimpike Lionnais i RC Lens u trci za 6. mesto. Dakle, za sezonu 2024-25, Stade Rennais namerava da napravi revoluciju u svom timu kako bi se vratila na pravi put, prema Ouest-France.

A naročito u smislu polazaka. U ovom trenutku, Stiv Mandanda, Alidu Seidu, Enco Le Fée, Azor Matusiwa, Amine Gouiri, i Martin Terrier, sa blagom sumnjom, treba da ostanu u Rouge et Noir odredu. U pokretu su Désiré Doué, Arnaud Kalimuendo, Bertug Yildirim i Ibrahim Salah, dok Artur Teate, Adrijen Trufert i Kristofer Vuh neće biti izabrani. Kao i Ludovik Blas, Bendžamin Bourigeaud i Zagrejani Omari, čija će budućnost u Renu zavisiti od ponuda na stolu.

Rennes razgovara sa Žoržom Mikautadzeom

Lepa lista od deset imena koja bi ovog leta mogla da napuste Britni, sa ciljem da se generišu znatni resursi, posebno zato što će budžet biti manji bez evropskih kvalifikacija (gubitak procenjen na između 15 i 20 miliona evra). Zahvaljujući ovim prodajama, SRFC namerava da obnovi svoju odbrambenu liniju, koja ostaje prioritet. Ali ne samo to, pošto bi deo napada takođe bio rad u toku sa svim tim ofanzivnim odlascima.

I u tom smislu, Ouest-France dodaje da su se vodili razgovori o pristiganju napadača Meca Žorže Mikautadzea, koga je rennes već pratio prošlog leta. Prema ugovoru u Ajaksu do 2028. godine, ne očekuje se da će 23-godišnji Gruzijac biti zadržan od strane Kopljanika i dolazi sa odlične pozajmice sa FK Mec (11 golova i 3 asistencije na 16 utakmica). „Moraćemo da imamo više iskustva, zrelosti, snage, održavanja tehničkog kvaliteta kao suštinske osnove“, nadao se trener Julien Stéphan za sledeću godinu. Gradilište je počelo.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.