PSG i Napoli: Khvicha Kvaratskhelia postavlja svoje uslove

PSG ubrzava za prvog regruta

U prošlosti je osovina Pariz-Napulj već delovala nekoliko puta. Ezekjel Lavezzi, Edinson Kavani i Fabijan Ruiz napustili su Partenopei kako bi se pridružili Ile-de-France strani, sa manje ili više uspeha. Ovog leta 2024, stanovnici Parc des Princesa još uvek mogu da biraju od Napolitanaca. Već nekoliko meseci se u prestonici pominje ime Viktora Ozimhena. On bi bio jedan od igrača koji su na meti da nadoknade slobodan odlazak Kajlijana Mbapea ovog leta. Međutim, napadač, čiju je cenu njegov klub odredio na 130 miliona evra, više bi voleo Premijer ligu. On je takođe na Čelsijevom radaru. PSG sa svoje strane ne bi nužno to napravio prioritetom. Sasvim suprotno od Khvicha Kvaratskhelia.

Prošle nedelje, Gazzetta dello Sport otkrio da je Luis Enrike veliki navijač igrača i da mu je to prioritet. Posle toga, RMC Sport rekao je da su klan Kvara i pariski lideri razmenili u Italiji i da su prvi razgovori bili pozitivni. Gruzijac bi čak bio uzbuđen zbog projekta PSG- a. Sa svoje strane, Le Parisien pomenuo prodajnu cenu od 80 miliona evra. Ali brzo, objasnili smo vam ekskluzivno na našem sajtu da Aurelio De Laurentiis, predsednik Napolija, neće olakšati život šampionima Francuske. Doduše, on nema nameru da se rastane sa svojim 23-godišnjim igračem, koji nikada nije prodao pukotinu pre nego što je proveo najmanje 3 godine u klubu.

Velika plata, atraktivan projekat i budućnost koju treba brzo rešiti

Pored toga, otkrili smo da je ideja ADL-a da produži ugovor Kvaratskheliji. Ovaj drugi, koji prima platu od milion evra neto godišnje, mogao bi da dobije 6 miliona evra neto godišnje. Napoli bi takođe uključio klauzulu o oslobađanju koja se procenjuje na 150 miliona evra. Ovog utorka, Gazzetta dello Sport ide u pravcu naših informacija i ukazuje na to da predsednik Napolija želi da „Odolevaš super ponudi“ da dodju iz PSG- a. U publikaciji ružičastog papira precizirano je da je održan prvi sastanak između klana Kvara i italijanskih lidera. De Laurentiis namerava da mu ponudi platu od 4 miliona evra godišnje dok ubacuje klauzulu o oslobađanju.

Međutim, Gruzijac se nada najmanje pet miliona evra neto, plus bonusima, kako bi produžio svoj zakup koji trenutno traje do juna 2027. Novi sastanak planiran je uskoro. Gds dodaje da je u ovom slučaju sve moguće jer PSŽ ima sredstva da regrutuje igrača i da Napoli, koji je imao komplikovanu sezonu, može da oslabi ako ovog leta stigne ponuda između 120 i 130 miliona evra. Prema našim informacijama, to bi bilo više od 150 miliona evra. Sa svoje strane, 23-godišnjak nije protiv nastavka u Napoliju ali želi da mu njegov klub ponudi jasan i pobednički projekat, pored povećanja plata. Pored toga, Gds uverava da Khvicha Kvaratskhelia želi da ode na Euro 2024, pošto je rešio pitanje svoje budućnosti. Želi da živi turnir i mirno leto i da brzo odluči o svojoj budućnosti. PSŽ, koji ima novca i atraktivan projekat koji mu se dopadne, i Napoli su upozoreni.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.