PSG: Kajlijan Mbape odustao od enigmatičnog odgovora o svom budućem klubu

PSG: Kajlijan Mbape odustao od enigmatičnog odgovora o svom budućem klubu

U nedelju uveče, veče UNFP trofeja održano je u Pavillon d’Armenonville (Pariz) i velika atrakcija je očigledno bila Kajlijan Mbape (25 godina). Najbolji strelac u istoriji Pari Sen Žermena je svoj odlazak učinio zvaničnim nekoliko dana ranije u dugoj poruci objavljenoj na njegovim društvenim mrežama i proslavljen je tokom ove večeri, gde je izglasan za najboljeg igrača sezone u Ligi 1, petu godinu zaredom.

PSG broj 7 je u svom govoru ponovo potvrdio da će napustiti Ligu 1: „Ostavljajući suze mom srcu jer nikada nisam napustio svoju zemlju. Pre nego što budemo igrači, mi smo muškarci i ovaj posao vam ne dozvoljava uvek da izrazite sve što mislite. On je samo 25-godišnji momak koji je voleo sve ove godine, koji je došao pun krug. U Ligi 1 sam oduvek imao osećaj da sam voljen i to je prijatan osećaj“.

Kajlijan Mbape ćuti za svoj novi klub

Međutim, Mbape je ipak nastavio da izbegava da poveže svoje ime sa imenom Iz Real Madrida. U mešovitoj zoni, posle ceremonije, u početku je izbegavao pitanje nekoliko španskih novinara koji su ga pitali da li je sve dobro urađeno sa madridskim klubom. Ali ubrzo nakon toga, poverio se da je pitanje njegovog novog kluba „Nije bila tema“. „U životu morate da uzmete vreme za sve. Jedino što treba znati je da napuštam PSG. Ostalo, možda nije vreme da se zna.“rekao je.

Prema pisanju madridske štampe, Real Madrid bi mogao da komunicira o potpisivanju Kajlijana Mbapea za samo nekoliko dana, posle finala Lige šampiona (1. jun) i pre početka Euro 2024, 14. juna. Ali pre toga, Kajlijan Mbape i dalje mora da odigra tri meča sa Pari Sen Žermenom, u Nici (sreda), u Mecu, poslednjeg dana Lige 1 (19. maj), zatim u Lilu, za finale Kupe de Fransa protiv OL (25. maj).

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.