Trofeji UNFP 2024: Kajlijan Mbape izabran za najboljeg igrača Lige 1!

Trofeji UNFP 2024: Kajlijan Mbape izabran za najboljeg igrača Lige 1!

„Hteo sam da ti se obratim. Uvek sam govorio da жu priиati sa tobom kada bude pravo vreme. Hteo sam sve da vam kažem da mi je ovo poslednja godina u PSG-u (…) Znam da nisam naj demonstriraniji igrač, nisam uvek živeo u ljubavi koju si mi pružio sedam godina ali nikada nisam želeo da varam, uvek sam želeo da nastupam. PSŽ je klub koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Izabrala sam da ga volim.. Uz ovih nekoliko reči, emitovanih na snimku od oko četiri minuta, Kajlijan Mbape je na kraju sezone postao zvanični odlazak iz Pari Sen Žermena.

Pre nego što se pridružio Real Madridu, kapiten Les Bleusa osvojio je poslednju pojedinačnu titulu tako što je peti put u karijeri izglasan za najboljeg igrača Lige 1 posle 2019, 2021, 2022. i 2023. godine (nije bilo ceremonije 2020. zbog Kovid-19). Takmičeći se zajedno sa svojim saigračem Ousmaneom Dembéléom (PSG) ali i Pjerom Lis-Melouom (Brest), Pjer-Emerikom Aubameyangom (OM) i Edonom Žegrovom (Lil), parižanin broj 7 je konačno nagrađen na Pavillon d’Armenonvilleu, u srcu Bulonj u Parizu, tokom 32. Uprkos nedovoljnoj sezoni, posebno od februara i najave njegovog odlaska iz kluba koji je procureo u štampu, bivši Monegasque ostaće kao jedan od velikih arhitekata uspešne sezone Crveno-plavih.

Mbape postigao pet golova pre Madriđana!

Šampion Francuske dvanaesti put u svojoj istoriji, polufinalista Lige šampiona i finalista Kupe de Fransa, PSG je još jednom uspeo da računa na impresivan učinak „Trikolora“ (77 kapica, 46 golova). Najbolji strelac lige sa 27 golova (6 asistencija) pred poslednji meč protiv FK Mec, pariski napadač se još jednom izdvojio svojim učinkom pred golom (44 gola na 47 mečeva u svim takmičenjima), uprkos sezoni 2023-2024 koju su obeležile mnoge kritike. Na izlasku, ne najavljujući to više meseci, desni kroše od 1m78, takođe izdvojen za svoje nastupe na evropskoj sceni, konačno je otuđio neke od pristalica Ile-de-Francea.

U nedelju uveče, za svoje poslednje pojavljivanje na Parc des Princes u pariskom dresu, pariska zvezda – zviždala je početkom večeri – bila je u prilici da vidi gorčinu nekih navijača… Hladnokrvno sa Naserom Al-Kalaifijem i u nedostatku počasti koju organizuje klub, Kajlijan Mbape će, uprkos svemu, moći da se uteši ovom novom individualnom nagradom. Poslednja tur de sila pre odlaska u Madrid da napiše novu stranicu u svojoj istoriji i pokuša da osvoji, prvi put u karijeri, Balon d’Or ali pre svega Ligu šampiona… Sveti gral koji mu je stalno izmiиuo tokom svojih sedam godina u Gradu Svetlosti…

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.