Trofeji UNFP 2024: Erik Roj izabran za najboljeg trenera L1 sezone

Trofeji UNFP 2024: Erik Roj izabran za najboljeg trenera L1 sezone

Četvrti u Ligi 1 u zoru poslednjeg meča, Stade Brestois, koji je već siguran da će igrati u Evropi sledeće sezone, ima izuzetnu sezonu. Na čelu ovog blistavog kolektiva, Erik Roj (56 godina) je ostavio poseban utisak tokom cele ove sezone 2023-2024. Kao pravi vođa ljudi, trener Tajovih Zefsa je tako pronašao ključeve da izvuče najbolje iz svojih igrača, uprkos 15. budžetu divizije (48 miliona evra).

Rezultat? 16 pobeda, 10 remija i 7 poraza u Ligi 1. Stigavši na klupu SB29 u januaru 2023. godine, bivši sportski direktor RC Lensa i Votforda, koji se takmičio zajedno sa Lukom Elsnerom (Le Havre), Paulom Fonsekom (Lil), Frankom Haiseom (Lens) i Luisom Enrikeom (PSG), pre toga je dozvolio Brestu da sačuva svoje mesto u eliti francuskog fudbala. Samo nagrada za onog koji nasledi Franka Haisea.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.