Trofeji UNFP 2024: Đanluiđi Donnarumma izglasan za najboljeg golmana ove sezone

PSG: Produžetak na vidiku za Đanluiđija Donnarummu

Autor 16 čistih čaršava na 41 meču u svim takmičenjima ove sezone (11 u Ligi 1), Đanluiđi Donnarumma (25) izabran je za najboljeg golmana sezone 2023-2024 na UNFP trofejima. Prisutan uz Marka Bizota (Brest), Marćina Bulku (Nica), Lukasa Ševalijea (Lil) i Brisa Sambu (Lens), poslednji italijanski bastion je stoga nagrađen za njegove uspešne nastupe u ligi.

Ponekad kritikovan zbog nastupa u Ligi šampiona, bivši golman AC Milana je, međutim, pokazao doslednost i cenjenu čvrstinu u eliti francuskog fudbala. Često odlučujući, dozvolio je PSG-u da osvoji nekoliko dragocenih bodova u trci za titulu. Rodom iz Kastelamare di Stabije nasleđuje Brisa Sambu, koji je osvojio prošlogodišnju nagradu.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.