Trofeji UNFP 2024: Voren Zair-Emeri izglasao najboljeg mladog igrača Lige 1

Trofeji UNFP 2024: Voren Zair-Emeri izglasao najboljeg mladog igrača Lige 1

Povodom 32. izdanja UNFP trofeja, održanog ovog ponedeljka uveče u Pavillon d’Armenonvilu, Voren Zair-Emeri (18 godina) proglašen je za najboljeg mladog igrača sezone 2023-2024. Takmičeći se zajedno sa Elis Ben Seghir (Monako), Rejanom Čerkijem (OL), Désiré Doué (Rennes) i Leny Yoro (Lille), pariski vezni igrač je konačno nagrađen. Pravo otkrovenje sezone Ile-de-France, uprkos poslednjih nekoliko komplikovanijih nedelja, Parižanin Titi se otkrio celom svetu noseći svoj tim, posebno tokom grupne faze Lige šampiona gde je blistao protiv AC Milana na Parcu (3-0), ali i u Dortmundu, kako bi obezbedio kvalifikacije za nokaut fazu (1-1).

„On je bio iznad mojih očekivanja, znatno iznad, neću da pričam o njegovom fizičkom, tehničkom ili ličnom kvalitetu, već sam to mnogo uradio, ali ću govoriti o njegovoj sposobnosti da igra u odnosu na druge. Veoma je inteligentan da nadoknadi kretanje saigrača, to nikada nisam video i to je veoma retko videti. On je ključni igrač za nas“, njegov trener Luis Enrike je nedavno primetio. Autor 3 gola i 7 asistencija na 41 meču u svim takmičenjima, broj 33 crveno-plavih, logično produžen od strane kapitalnog kluba do juna 2029. godine, nasleđuje svog saigrača Nuna Mendeša, krunisanog prošle sezone.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.