OM: Pjer-Emerik Aubameyang objašnjava svoje odbijanje da igra u Saudijskoj Arabiji

OM: Pjer-Emerik Aubameyang objašnjava svoje odbijanje da igra u Saudijskoj Arabiji

Zvanično dobitnik nagrade Marc-Vivien-Foé koju dodeljuje Francuska 24 – RFI, napadač Olimpika de Marsej Pjer-Emerik Aubameyang izglasan je za najboljeg afričkog igrača sezone Lige 1. Simbol da mu se izbor da se pridruži Marseju prošlog leta isplatio, dok ga je nekoliko saudijskih timova imalo na nišanu. Sa 29 golova u svim takmičenjima, imao je zapaljivu sezonu u OM-u:

„Ja sam pre svega fudbalski entuzijasta. Nisam hteo da idem na tropske destinacije zbog velikih provera. Čak i ako ne zapostavim ovaj aspekt, bio sam željan da ostavim dobar imidž o sebi kada napustim Evropu i da ne ostanem u neuspešnoj sezoni u Čelsiju. OM je bio moj izazov., objasnio je gabonski internacionalac u svom velikom intervjuu za France 24 – RFI. Ostaje da se vidi da li će PEA ostati u OM-u ili će pokušati još jedan izazov sa skoro 35 godina.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.