OM: Pjer-Emerik Aubameyang reaguje na svoj trofej

OM: Pablo Longoria pod Aubameyang-ovim činima

Zvanično dobitnik nagrade Marc-Vivien-Foé koju dodeljuje Francuska 24 – RFI, napadač Olimpika de Marsej Pjer-Emerik Aubameyang izglasan je za najboljeg afričkog igrača sezone Lige 1: „Veoma sam srećan što sam osvojio ovu nagradu. Ovo je drugi put. Posle toliko godina, vratiti se u Francusku i ponovo osvojiti ovu nagradu je ogroman izvor ponosa. To je jednako isplativa kao i prvi put. Veoma sam ponosan na putovanje koje sam napravio od tada. Ova nagrada mi mnogo znači.“, reagovao je čovek sa 16 golova i 8 asistencija u dresu Marseja u ligi ove sezone.

Bivši igrač Dortmunda i Arsenala je već osvojio ovu nagradu 2013. posle uspešne sezone u ASSE, ispred Nikolasa Nkouloua i Džonatana Pitroipa: „Sećam se da sam dobila ovaj trofej u Parizu i da se zaista kretao jer mi je ćerka Mark-Vivijen Foe dala ovu nagradu. Bio sam srećan i takođe sam bio zadovoljan svojom sezonom. To je bio vrhunac sezone jer smo dosta radili u Saintéu da bismo dobili trofeje, ne samo kolektivne već i lične. Tako da je to bila nagrada za odličnu sezonu“, zaključio je potom gabonski internacionalac. Zaslužena nagrada.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.