Pjer-Emerik Aubameyang osvojio nagradu Marc-Vivien Foé

OM: Pablo Longoria pod Aubameyang-ovim činima

Olimpique de Marseille je sinoć pobedio FK Lorient 3:1 u Ligi 1. Olimpijci su uspeli da računaju na Pjer-Emerika Aubameyanga, koji je postigao protezu. Autor 29 golova i 11 asistencija u svim takmičenjima, Gabonese će večeras biti u trci za osvajanje UNFP trofeja za najboljeg igrača našeg prvenstva. Dok je čekao da sazna presudu, bivši igrač ASSE osvojio je još jedan trofej. Zaista, osvojio je Marc-Vivien Foé nagradu.

„Pjer-Emerik Aubameyang izabran je u ponedeljak, 13. maja, za najboljeg afričkog igrača Fudbalskog prvenstva Francuske 2023-2024 (Liga 1) od strane žirija koji su sastavili RFI i Francuska 24. Posle 2013. ovo je drugi put u njegovoj karijeri da je igrač Gabonesea osvojio nagradu“.Rekao RFI. Sa 252 dobijena poena, od panela od oko 80 birača, PEA je ispred Ahrafa Hakimija (PSG, 136 poena) i Nabila Bentaleba (LOSC, 122 poena).

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.