PSG: zvižduci, tifo, danak, poraz… poslednje čudno veče rok zvezde Kylian Mbappé u Parcu!

PSG: zvižduci, tifo, danak, poraz... poslednje čudno veče rok zvezde Kylian Mbappé u Parcu!

Stranica se okreće u Pari Sen Žermenu i to ni najmanje. Na kraju ugovora u junu sledeće godine, Kajlijan Mbape je svoj odlazak officialirao na kraju sezone, pridružiće se Real Madridu narednog leta kako smo obelodanili 7. januara. „Hteo sam da ti se obratim. Uvek sam govorio da жu priиati sa tobom kada bude pravo vreme. Hteo sam sve da vam kažem da mi je ovo poslednja godina u PSG-u (…) Znam da nisam naj demonstriraniji igrač, nisam uvek živeo u ljubavi koju si mi pružio sedam godina ali nikada nisam želeo da varam, uvek sam želeo da nastupam. PSŽ je klub koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Izabrala sam da ga volim.– uveravao se pariski napadač u video snimku objavljenom na njegovim društvenim mrežama. Ove nedelje, tokom 33. utakmice Lige 1 protiv Tuluza, utakmica bez ikakvog pravog uloga konačno zauzima zadnje mesto, broj 7 glavnog kluba se povukao.

Centralni lik – ponovo – večeri posvećene svečanostima dvanaeste francuske šampionske titule crveno-plavih – da ne pominjem oproštaje Kejlora Navasa ili Mišela Montane, istorijskog najavljivača Parc des Princes – Kajlijan Mbape je, uprkos svemu, generalno kristalizovao pažnju raznih posmatrača. Od početka večeri, njegovo ime su zviždale neke pristalice tokom prve najave sastava tima. Nezadovoljstvo koje dolazi uglavnom iz ugla Auteuil-a dok su se poslednjih nedelja, u okviru Kolektiv Ultras Pariza, mišljenja preusmerila na to da li da se oda počast zvezdi Ile-de-France. Simbol umetničke neodređenosti i čudne atmosfere koja vlada oko Porte de Sen-Klauda, najbolji strelac u istoriji PSG-a je, ovoga puta, priznat tokom druge najave startnih jedanaest, koju je napravio Mišel Montana, kome se takođe srdačno zahvalio. Bipolarnost koju je teško shvatiti i konačno vodi, nekoliko minuta kasnije, do trenutka saučesništva između KM7 i pariskih pristalica. Tokom zagrevanja, francuski napadač (77 kapica, 46 golova) zaustavio je poslednja prilagođavanja kako bi se susreo sa navijačima.

Poslednji ogorčeni…

Suočavajući se sa Auteuil kutkom, čovek koji će se pridružiti Real Madridu u narednim nedeljama cenio je ogroman tifo raspoređen po svom liku. „Transparent Dete pariskog predgrađa, postali ste legenda PSG-a“ je potom takođe oslobođen. Relativno trezven omaž pred meč koji je bio anegdota najblaže rečeno gde je Tuluz konačno iskoristio veliku prednost pariske defanzive i veliki preokret koji je napravio Luis Enrike za pobedu (3-1) i naneo PSG-u drugi poraz u sezoni. Meč u kojem će Mbape, uprkos svemu, imati zasluge da konsoliduje svoju poziciju najboljeg strelca Lige 1, on koji nije pronašao mrežu u Prvenstvu od decembra 2023. na „Parc des Princes“. Daleko od toga da je bio transcendentan protiv Violetsa (samo 1 šut na metu iz 5 pokušaja, samo 1 uspešan dribling i 1 mali duel dobijen od 7 odigranih), Mbape se konačno pridružio saigračima u poslednjem trenutku pričešća sa pariskim pristalicama. Prisutan za mikrofonom Kanal +Ousmane Dembélé mu je odao poslednju počast.

„Živeo sam sezonu sa njim u PSG, toliko je dao za klub, najbolji je strelac u istoriji PSG-a, jedan od poslednjih francuskih igrača. Zadovoljni smo svime što je uradio, dobro je odrastao u PSG. Došao je u veoma mladom uzrastu i postigao je mnogo toga. On ima zasluge da bude legenda PSG-a. Р ри Dođeš, odeš u druge klubove, ostaneš u PSG, odlučiš. Zadovoljni smo svime što je uradio u PSG, ponosni smo na njega, nadam se da ću ponovo biti sa njim u reprezentaciji“. Ispitivan zauzvrat, Luis Enrike se takođe obratio nekoliko reči svom napadaču. „Prijem navijača je bio veoma dobar, pružili su Kajlijanu mnogo ljubavi. Trebalo nam je mnogo buke. To je izuzetna i jedinstvena publika. Zaslužili bi pobedu za poslednju utakmicu. Kajlijan je izuzetan igrač ali pre svega izuzetna osoba. Želim mu sve najbolje u budućnosti.“. Ove nedelje uveče, između nostalgije i gorčine, definitivno je zatvorena stranica u istoriji Pari Sen Žermena. Ostatak će sada biti napisan bez Kajlijan Mbapea.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.