OM – Lorient: verovatne linije

OM - Lorient: verovatne linije

Tri dana posle debakla u Italiji u Atalanti Bergamo u Ligi Evropa, Olimpique de Marseille je ponovo na palubi u Ligi 1. Fokaejci su domaćini FK Lorient ove nedelje uveče na Narandžastom velodromu, u potrazi za preživljavanjem. Deveti u vrhunskom letu, olimpijski tim zaostaje pet bodova za RC Lensom, petim, uz igru koju treba nadoknaditi. Pobeda je imperativ da se ostane u evropskim vagonima, ali Merluse, 17, tri boda zaostatka za trenutnim plej-ofom FK Mec, ne treba potcenjivati. Sve je i dalje moguće za oba tima, a treneri su svesni šta je sporno u ovom susretu. Trener OM Žan-Luj Gasset će morati da se izbori sa nekoliko izostanaka i umorom od puta u četvrtak uveče.

Sedamdesetogodišnji tehničar bi trebalo da zadrži svoju šemu sa tri centra, sa Čenslom Mbembom – Semjuelom Žigotom – Pape Gueje odbranom, ispred Pau Lopeza. Ovo poslednje bi bilo mesto Leonarda Balerdija, suspendovano. Džonatan Mraz i Ulis Garsija će napuniti krila, a Žan Onana i Džordan Veretut su na sredini terena, kapiten Valentin Rongier je nedostupan do kraja sezone. Napred, Gasset će verovati trojci Ismaile Sarr – Pjer-Emerik Aubameyang – Faris Moumbagna. Na drugoj strani, Régis Le Bris je bez Ajmena Karija i Ajzaka Turea, dva važna igrača u njegovoj ekipi. Ivan Mvoog će zadržati golove za Lesa Merlusa, iza trojke koju čine Žulijen Laporte, Montasar Talbi i Natanijel Ađei, koji će biti obnovljeni. Igrač sredine terena Tiémoué Bakayoko – Laurent Abergel pratiće pune bekove Bendžamina Mendija i Pánosa Kacerisa. Julien Ponceau i Imrân Louza će podržati Mohameda Bambu na čelu napada. Sve je na mestu da se doživi odlučujući meč za finale u Ligi 1!

Olimpique de Marseille: Lopez – Clauss, Mbemba, Gigot (cap.), Gueye, Garcia – Onana, Veretout – Sarr, Moumbagna, Aubameyang

– FK Lorient: Mvogo – Laporte, Talbi, Adjei – Katséris, Bakayoko, Abergel (cap.), Mendy – Louza, Ponceau – Bamba

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.