PSG: Kejlor Navas najavio i odlazak

PSG: Kejlor Navas najavio i odlazak

Ove nedelje biće to veoma poseban dan na „Parc des Princes“ za poslednju utakmicu PSŽ-a kod kuće u sezoni. Glavni klub će prvo proslaviti svoje izdanje šampionske titule u Francuskoj 2023/2024. Onda ćemo morati da se oprostimo i od izvesnog Kajlijan Mbapea. Francuska zvezda konačno je ovog petka ostvarila svoj odlazak u video snimku objavljenom na njegovim društvenim mrežama. „Zdravo svima. Hteo sam da ti se obratim. Dugo vremena sam upozoravao da ћelim da se obratim svima vama. To je to, ovo mi je poslednja godina u Pari Sen Žermenu. Neću da produžim i završiću svoju avanturu za nekoliko nedelja. Moj poslednji meč na „Parc des Princes“ biće u nedelju.“– rekao je on u ovom videu. A ako je KUP već isplanirao tifo za proslavu prolaza KM7 u klub, čini se da PSG ne želi ništa da organizuje. Međutim, Bondynois neće biti jedini koji će poslednji put igrati sa PSG-om.

Ove subote uveče na redu je Kejlor Navas da najavi odlazak iz kluba. U saopštenju objavljenom na njegovom Instagram nalogu, golman Kostarike je zvanično izneo ono što se već neko vreme očekivalo. „Svaka sekunda provedena u Parc des Princes je bila divna. Hvala Bogu da sam uvek osećao njihovu naklonost i ohrabrenje. Bila mi je čast da branim ovaj grb na ovom neverovatnom stadionu. Još uvek imam ciljeve koje treba da postignem, ali nisam želeo da propustim priliku da se oprostim od onoga što je moj dom.“, objasnio je 37-godišnji golman na svoj račun.

Period obeležen njegovom konkurencijom sa Donnarummom

Bivši golman Real Madrida će verovatno odigrati svoj poslednji meč sa PSŽ-om ove nedelje protiv Tuluza. Pošto je titula već osigurana, Luis Enrike bi trebalo da odluči da mu ponudi ovaj start u korist Đanluiđija Donnarumme koji će moći da se fokusira na finale Kupe de Fransa koje uskoro stiže. To će mu takođe biti prilika da završi sa boljom notom pošto je krajem aprila protiv Le Havra priznao tri gola kod kuće.

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by Keylor Navas Gamboa (@keylornavas1)

Stigao 2019. godine u PSG, Kejlor Navas je ispunio očekivanja kluba tako što je pokazao lepo lice i bio golman Parižana tokom klupskog epa u C1 2020. godine i ovo finale je izgubio od Bajern Minhena. Na svojoj liniji, pomnožio je odlučujuće spasavanje. Prekretnica njegove pariske avanture očigledno će ostati iznenađujući dolazak Donnarumme u leto 2021. godine kada je dobro nastupao. U konkurenciji sa italijanskim golmanom na ovoj vežbi, Navas je podelio gol pod Maurisiom Poketinom i to ga je prilično dobro služilo. Relegated na poziciju broj dva dve sezone posle toga (bio je zadovoljan sa nekoliko malih mečeva), prošle sezone je pozajmljen Notingem Forestu na 6 meseci. Ukupno je odigrao 113 mečeva za Pariz (51 čista posteljina).

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.