Mercato: RC Lens izbacuje dva igrača na tržište!

Mercato: RC Lens izbacuje dva igrača na tržište!

To je možda kraj ciklusa koji dolazi u RC Lens. Kao što smo već pomenuli pre nekoliko dana, klub Artesijan već razgovara sa 5 igrača kako bi ojačao svoj tim tokom ovog letnjeg transfer prozora. Ali ko kaže dolasci, verovatno kaže polasci. Prošlogodišnji drugoplasirani, koji su još uvek u trci za evropske kvalifikacije na kraju sezone (Lens je trenutno 6. u Ligi 1), priprema se za veliki preokret. Ukoliko se Fakundo Medina nedavno produžio, Kevin Danso ima velike šanse da napusti Artou sledećeg leta, pošto će žudnja isplivati na površinu ovog leta.

Planirani odlazak (dolazak njegove zamene je čak skoro završen) austrijske stene, što bi takođe moglo da dovede i druge ako se pozovu neki istorijski rukovodioci tokom leta. Pored toga, situacija veoma traženog Franka Haisea mogla bi da utiče na odluku nekih igrača (nedavno se poverio da želi da ostane, ali da održava određeni vid neodređenosti). Ipak, a prema našim informacijama, biće i igrača koji će biti stavljeni na tržište. Prvi je niko drugi do Salis Abdul Samed. Regrutovan za 5 miliona evra u leto 2022. godine od strane Florenta Gizolfija, posle odlaska Čeika Lupurea u Kristal Palas, vezni fudbaler iz Gane je imao dobru prvu sezonu uz veoma komplementarnog Seka Fofanu. Ali njegova druga sezona u Sang et Oru je ponekad nedostajala dubina.

Abdul Samed i Fulgini neće biti zadržani

Generalno razočaravajuće kada je na terenu, bilo u Ligi šampiona ili u prvenstvu, internacionalac iz Gane (16 kapica) takođe nije neodgovoran u svom nevidljivom radu. Toliko razloga koji će gurnuti Lensa da se oglasi na tržištu da nađe izlaz. Štaviše, nekoliko engleskih timova trenutno nije ravnodušno na profil igrača. Anđelo Fulgini, koji već nedeljama hoda po žici, svoju budućnost na Severu vidi veoma neizvesnom. Iako je ove sezone dva puta postigao gol u Ligi šampiona, bivši omladinski internacionalac nije pokazao očekivani učinak. Počevši samo jednu utakmicu od dve od avgusta, od bivšeg igrača Majnc-a, regrutovanog za 7 miliona evra u januaru 2023. godine, biće zatraženo da pronađe novi projekat, iako je trenutno našao startno mesto za tri utakmice i posebno je menadžer set komada.

Ostaje činjenica da RC Lens već sluša potencijalne ponude za svog napadačkog veznog igrača pod ugovorom do juna 2027. Ako njegovi kvaliteti ostanu očigledni, pojava Davida Pereire Da Koste koji je poslednjih nedelja bio veoma dosledan, i pouzdanost nezamenljivog i nepokretnog Florijana Sotoka, nisu radila u njegovu korist. Adrijen Tomason, lojalni vojnik artesijskog kluba i briljantan od dolaska prošle zime, takođe je žrtva pojave „Malog princa Gailleta“, Pereire Da Koste. Međutim, sada su veće šanse da bivši igrač Nantesa ostane u Lensu nego njegova dva saigrača. Bila bi to dobra ponuda kluba iz Lige 1, uz više sportskih garancija, da bi se situacija verovatno promenila. Budimo realni, leto obećava da će biti vruće u Lensu.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.