PSG pomera brzinu za Maghnes Akliouche!

PSG pomera brzinu za Maghnes Akliouche!

Treniran u AS Monaku, Maghnes Akliouche impresionira u ovom izdanju za 2023-2024. Samo 22 godine, napadački vezni igrač se sada smatra jednim od otkrovenja ove sezone. Sa 27 mečeva u vrhunskom letu francuskog fudbala, rodom iz Tremblaj-en-Fransa je, naime, jedan od velikih arhitekata aktuelnog uspeha kluba sa Roka, drugi u Ligi 1 sa dve utakmice do kraja šampionata. Sa 7 golova i 3 asistencije, monegaski grumen se izdvaja po svom zabrinjavajućem obimu igre i već impresivnoj zrelosti. Dovoljno da izazove žudnju.

Sa ovim na umu, Tim obelodanio, ovog petka, da je Pari Sen Žermen preduzeo korake da pokuša da napreduje u transferu levog stopala 1m83. Informacije koje smo u mogućnosti da potvrdimo pošto je čudo kluba Kneževine sada na vrhu liste koju je sastavio Luis Kampos. Zaveden svojim profilom, portugalski menadžer u sebi vidi mnoge kvalitete i smatra ga savršenim igračem za buduće lice glavnog kluba, u trenutku kada je Kajlijan Mbape upravo napravio odlazak iz Grada svetlosti.

PSG ima konkurenciju…

Ipak, prema našoj indiskreciji, prve razmene su se odigrale sa pratnjom igrača, čak i ako se oseća dobro na Steni. Smatran ključnim elementom tima koji trenira Adi Hütter, francuski omladinski internacionalac (6 kapica) nema samo aktuelnog šampiona Francuske za petama. Tako su, u vreme pisanja, mnogi evropski giganti takođe na osmatračnici, poput Napolija u Seriji A. Rešeni da ojačaju tokom narednog letnjeg prozora, pariski menadžment zato proučava izvodljivost transfera, dok ostaje pažljiv prema drugim mladim francuskim talentima. Nedavno upitan o nastupima svog štićenika, austrijski taktičar ASM-a nije uspeo da pohvali učinak Franko-Alžirca.

„Zadovoljan sam njegovim razvojem. Ima fantastičnu sezonu dok je još uvek mlad igrač. Ne smemo zaboraviti da mu je ovo tek druga sezona u Ligi 1. Čim sam stigao, odmah sam video njegov talenat. Možda mu je ranije nedostajala agresivnost u duelima i nije bio dovoljno odlučan. Danas ima sedam golova i tri asistencije. Zadovoljan sam njegovim nastupima“. Sada, čovek koji je pod ugovorom do 2026. sa stanovnicima Štade Luja II ima na umu nekoliko ciljeva. I zaista, pored dobrog završetka sezone sa klubom kneževine, plejmejker će takođe biti željan da ovog leta zablista sa „Plavcima“ na Olimpijskim igrama. Pre nego što odletiš na drugo nebo? Odgovor će biti u narednim nedeljama…

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.