PSG: Kajlijan Mbape i Naser al Kalaifi, iza kulisa eksplozivnog razvoda!

PSG: Kajlijan Mbape i Naser al Kalaifi, iza kulisa eksplozivnog razvoda!

Stranica se okreće u Pari Sen Žermenu i to ni najmanje. Na kraju ugovora u junu sledeće godine, Kajlijan Mbape je svoj odlazak officialirao na kraju sezone, pridružiće se Real Madridu narednog leta kako smo obelodanili 7. januara. „Hteo sam da ti se obratim. Uvek sam govorio da жu priиati sa tobom kada bude pravo vreme. Hteo sam sve da vam kažem da mi je ovo poslednja godina u PSG-u (…) Znam da nisam naj demonstriraniji igrač, nisam uvek živeo u ljubavi koju si mi pružio sedam godina ali nikada nisam želeo da varam, uvek sam želeo da nastupam. PSŽ je klub koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Izabrala sam da ga volim., uverava pariski napadač, ovog petka, u videu objavljenom na njegovim društvenim mrežama.

Mbappé je preskočio Nasera al-Khelaifija

Medijski izlazak je brzo prokomentarisao gde je kapetan Les Bleusa iskoristio vreme da se zahvali pristalicama, članovima osoblja, stjuardima ili „Male ruke“ svakodnevnog života. Sa druge strane, ako je pariska zvezda takođe dočekala Luisa Kamposa i Leonarda, predsednik PSG Naser Al Kalaifi bio je veliki izostanak iz ovog govora od skoro četiri minuta. Previd? Teško je braniti ovu teoriju za igrača koji nikada nije prestajao da vodi računa o svojoj komunikaciji, sa manje ili više uspeha. Ne, ako menadžer Ile-de-France nije pomenut, to je bio namerni izbor najboljeg strelca u istoriji pariskog kluba. Odluka koja na kraju nije iznenađujuća s obzirom na zamrznute odnose između njih dvojice poslednjih nedelja.

Kako se onda takav propust može opravdati? Tačka prelivanja svakako potiče 12. Dok je gazda Pari Sen Žermena učinio sve da produži francuski internacionalac nudeći mu istorijski ugovor, parižanin broj 7 je konačno odlučio da tog dana pošalje pismo u kojem je naveo da namerava da ne produži zakup sa kapitalnim klubom i da ode kao slobodan agent 30. juna 2024. godine. Manevar koji je potom izazvao bes Nasera Al Kalaifija, koji je odbio da vidi odlazak svog štićenika bez finansijske nadoknade. Frustriran, NAK je potom pokazao svoje očnjake. Prvo lišavanja 1m78 desne noge turneje u Japanu, pre nego što ga je postavio u potkrovlje i uveravao da je spreman da ga vidi kako igra na klupi cele sezone. Da se odnos dvojice muškaraca konačno donekle zagrejao kada je bivši Monegasque pristao da sedne na brojne bonuse, najava njegovog odlaska svojim menadžerima, početkom 2024. godine, konačno je odbacila definitivnu prehladu.

Bolan raskid…

Od ove epizode i dok je Naser Al Kalaifi verovao, neko vreme, da može da dobije svoj slučaj, odnosi su se samo raspali. Imajući ovo na umu i posle nekoliko nedelja gde je KM7 putovao između vrha napada i klupe zamena, Le Parisien je ilustrovao ovu tenziju scenom koja je prošla nezapaženo. Uoči polufinala protiv Dortmunda (0:1), tokom treninga, pariskog predsednika su dočekali njegovi igrači… sa izuzetkom Kylian Mbappé. Kapetan Les Bleusa bi, u stvari, „pažljivo je izbegavao da mu se ukrsti put pred kamerama i objektivima fotografa“. Ovo potvrđuje mnoge nesuglasice. Ako se sada kaže misa i Mbape će se u narednim nedeljama slobodno pridružiti Real Madridu, sada ostaje da se vidi kakav će danak biti rezervisan za njega, ove nedelje, za njegov poslednji meč na „Parc des Princes“.

Nakon što je u petak uveče podelio trenutak sa nekoliko članova Kolektiv Ultras Pariza i dok se pominje tifo sa efigijem francuske zvezde, ostaje jedno pitanje: kako će se klub pozicionirati? Za sada još ništa nije filtrirano o mogućem slavlju posle meča protiv Tuluza. Treba napomenuti, u tom smislu, da aktuelni šampion Francuske još uvek nije zvanično komunicirao posle najave aktuelnog najboljeg strelca Lige 1. Neodređenost legitimno gura razne posmatrače da se zapitaju da li će oproštaj Kajlijana Mbapea biti ukaljan ovim napetim odnosima sa Naserom al Kalaifijem. Odgovor će biti u narednih nekoliko sati…

Parions Sport en Ligne i Super Sport vam nude bonus dobrodošlice u iznosu od 100€ i 10 € bez depozita sa šifrom FM10. Prvi gol od Mbapea protiv Tuluza može da vam zaradi i do 310€.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.