Liga 1: Nica potvrdila protiv Le Havra i kvalifikovala se za Evropu, Brest propustio čamac protiv Remsa

Liga 1: Nica potvrdila protiv Le Havra i kvalifikovala se za Evropu, Brest propustio čamac protiv Remsa

Poslednji sprint Lige 1 počeo je ovog petka uveče. Uz važan meč za Evropu sa Stadom Brestoisom, koji dolaze do potpuno lude pobede u Renu (5-4), željni da potvrde svoje mesto u Ligi šampiona pobedom nad Stadom de Remsom, dve utakmice od kraja šampionata. Međutim, ljudi Erika Roja nisu počeli ovaj meč u najboljem izdanju pošto su brzo priznali prvi gol od Munetsija (1-0, 15′), dok Remsu (10′) ne preostoji ništa za šta bi igrali.

Neposredno pred poluvreme Brasije je uspeo da izjednači za Bretone (1-1, 45’+1). Međutim, posle pauze SB29 nije uspeo da napravi razliku, uprkos velikoj šansi Le Douarona (66′). Na kraju, Tajovi Zefovi su bili primorani da priznaju tužan žreb koji ništa ne pomaže. Pre odlaska u Tuluz na poslednji meč, ostaju na trećem mestu, ali tri boda zaostatka za LOSC-om, koji će u nedelju otputovati u Nantes. Dok je OGC Nice još uvek u trci, sa igrom u rukama.

Nica će igrati u Evropi, Brest još nije u Ligi šampiona

I zaista, OGC Nice je zaustavio njihovo krvarenje na vreme pobedom u Strazburu poslednjeg dana (3-1). Na prijemu Le Havre za ovaj 33. meč, brzo su potvrdili pobedom zahvaljujući golu Boga (1-0, 12. U teškoćama tokom celog meča, a pogotovo u drugom poluvremenu, Aiglonci su se držali, kvalifikovali za Evropski kup, pa čak i ostali u trci za Ligu šampiona pošto su i dalje jedan bod iza Lila.

Ali pazite, pre odlaska u Lil na poslednji meč, Nica i dalje ima utakmicu protiv PSŽ-a. Dve velike utakmice da se odigraju, ali Azurna obala i dalje ima šansu da se uhvati za treće mesto. Sa druge strane, Le Havre može da drhti jer bi Mec, prva relegaciona zona, mogao da se vrati na nivo pre poslednjeg dana koji će verovatno biti napet. Ostali mečevi 33.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.