PSG: Najava odlaska Kajlijana Mbapea već kontroverzna

Smešan mural Kajlijana Mbapea u Madridu

Sada je i zvanično: Kajlijan Mbape od sledeće sezone više neće nositi boje Pari Sen Žermena. Posle 7 godina provedenih u Parizu, svetski šampion iz 2018. odlučio je da udahne novi život svojoj karijeri. Ovog petka putem video snimka objavljenog na njegovim društvenim mrežama, najavio je odlazak iz kluba, ne precizirajući gde će za sada otići. Neizvesnost je relativna: ovog leta će se pridružiti Real Madridu. Što se njegovog videa tiče, svako je slobodan da ga tumači kako želi. Međutim, ono što je sigurno je da to nije bilo jednoglasno. Kolumnista Danijel Riolo, koji nije ljubitelj jezika i poznat je po svojim oštrim mišljenjima, ukazao je na nedostatak iskrenosti Kajlijana Mbapea.

«Imam utisak da Mbape želi da otelotvori sve što je novo u našem društvu, u našem fudbalu, lamentirao je na RMC. Ne mogu to da uradim, ne razumem. Radite ovo na svojim društvenim mrežama da biste sve kontrolisali, od reči do reči, do najbližeg zareza… Nekako vrhunski u klasi. Svaka reč je odmerena. Kada ga intervjuišu, u improvizaciji, on radi veoma dobro. On je inteligentan dečak koji se dobro izražava. Zašto je tako komplikovano, biti tako neiskloan na kraju kada pripremate sve? Izgleda kao politiиar. Nije mi se svidelo… obrazac. Sve je proračunato, nedostaje mu iskrenost. Dajte lep intervju u medijima!»

Nedostatak zahvalnosti za Nasera je priča o gradu

Rolland Courbis je sa svoje strane rekao „Zapanjen“ po tajmingu ove objave: „Ako nam se danas obraća u ovom videu, to je zato što je došlo do eliminacije protiv Dortmunda. Sve dok bi moglo da dođe do finala između PSŽ-a i Real Madrida, on to ne bi mogao da učini zvaničnim čak i kada bi svi znali za to“., izrazio je bivši trener OM- a. Međutim, ono što je takođe naširoko naglašeno je odsustvo zahvalnosti Nasera Al-Kalaifija, gazde PSG- a.

Znali smo da se odnos između njih dvojice znatno ohladio poslednjih meseci, do tačke odlaska sa hladnoće na polarnu, ali smo zamišljali da će Francuz bar staviti formulare kako bi izbegao moguću kontroverzu. Međutim, na društvenim mrežama se ovo najviše izdvajalo. Novinarka France Bleu Paris, Romain Beddouk je, na primer, govorio o nedostatku zahvalnosti igrača prema svom šefu: „Imenovao je trenere, imenovao Leonarda, zahvalio se svim zaposlenima. Svi osim Nasera Al-Kalaifija, čoveka koji mu je (pogrešno) dao sve i više nego što se može zamisliti. Иudna zahvalnost. Hvala Kajlijan na nacionalnim titulama, postani kralj stativa u Madridu.“ Objava podeljena kao znak.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.