Odlazak PSG i Kajlijan Mbape: Najnovije informacije koje ćete pratiti uživo

Smešan mural Kajlijana Mbapea u Madridu

Za sedam godina sa Pari Sen Žermenom, Kajlijan Mbape je osvojio Ligu 1 šest puta, Kupe de Frans tri puta, Trofej des Čempionšip tri puta, Kupe de la Ligu dva puta i finalista Lige šampiona jednom. Na 306 mečeva postao je najbolji strelac pariskog kluba sa 255 golova i 108 asistencija i pet puta je najbolji strelac Lige 1 sezone i ostaje blizu šeste titule ove sezone (26 golova na 28 utakmica).

Pre nego što napusti „Parc des Princes“, Kajlijan Mbape je želela da podeli trenutak sa pariskim navijačima.

Gradonačelnica Pariza je na svom Instagram nalogu čestitala Kajlijan Mbapeu na sedam godina provedenih u Pari Sen Žermenu. „Draga Kylian, učinila si da Pariz sija sve ove godine. Hvala vam na ovim titulama, čestitam na izuzetnom talentu i lepim obavezama. Srećno u budućnosti. Jednom Parižanin, uvek Parižanin: ovde ćete uvek biti kod kuće.“Napisala je En Hidalgo.

U ludoj atmosferi, Kajlijan Mbape je napustio „Parc des Princes“, posle roštilja organizovanog sa navijačima.

Prisutan na „Parc des Princes“ poslednjem prividnom trenutku sa pristalicama PSG-a ovog petka uveče, Kajlijan Mbape je pokrenuo skandiranje zajedno sa svojim malim bratom Itanom, kojeg je u horu zauzeo Collectif Ultras Paris. Predivan trenutak jedinstva francuske zvezde i njegove javnosti.

Nakon objave njegovog odlaska, pariska zvezda je želela da se obrati jednom rečju pristalicama Kolektiv Ultras Parisiensa (CUP): „Želeo sam da vam se zahvalim. Još uvek nije gotovo jer još uvek ima finala (kupe de Fransa, protiv Liona). Bilo je važno da ti se zahvalim za sve što si uradio za mene i moju porodicu. Za moju porodicu, ne samo za sportsku stranu, veж i za ljudsku stranu. Bilo mi je važno da se vratim ovde u Pariz. Da rastem kao igrač, ali i kao čovek. Sećanja koja imam sa igračima su više ljudska sećanja. Emocije, sva atmosfera. To su stvari kojih želim da se setim, više od cilja. Imao sam sreće da budem deo ovog kluba. Mislim da ljudi zapravo ne shvataju kako je igrati za PSG“, objasnio je on, u komentarima koje je preneo RMC. Parižanski navijači mora da su to cenili.

Posle višemesečnih diskusija i spekulacija, Kajlijan Mbape je na kraju sezone zvanično objavio odlazak iz PSG-a. Saopštenje koje je takođe kontroverzno. Više informacija ovde.

Prema informacijama iz RMC Sport i Pariski, neposredno nakon što je objavio da odlazi, Kajlijan Mbape je otišao sa porodicom u Parc des Princes, da uživa u obroku sa Kolektiv Ultras Parizom. Oproštajni obrok posle 7 godina zajedničke avanture. KUP takođe priprema džinovski tifo za meč protiv TFC-a ovog vikenda. Njegov poslednji na Parc des Princes.

Bilo je očekivano, ali ostaje veliko iznenađenje. Kajlijan Mbape je zvanično objavio odlazak iz PSG-a na kraju sezone, u poruci objavljenoj na njegovim društvenim mrežama. „Hteo sam da ti se obratim. Uvek sam govorio da жu priиati sa tobom kada bude pravo vreme. Hteo sam sve da vam kažem da mi je ovo poslednja godina u PSG. Neću da produžim i završiću svoju avanturu za nekoliko nedelja. Igraću svoj poslednji meč na Parc des Princesu u nedelju.“– objasnio je on.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.