Stvari se uzburkaju zbog velike afere Aleksandra Phliponeaua

Stvari se uzburkaju zbog velike afere Aleksandra Phliponeaua

Veliko obećanje OM-a, Aleksandar Phliponeau nikada nije dobio šansu u Marseju uprkos tome što je potpisao prvi profesionalni ugovor. Ovaj vezni igrač, sposoban da igra kao sentinel kao i štafetna pozicija, dosta je putovao od odlaska iz Marseja. Posle prvog iskustva na Sète u Nationalu (27 mečeva za 1 gol i 1 asistenciju) a onda i na Annecy (11 L2 mečeva), u Konkarneju se nagodio na početku prošle sezone.

Uprkos oslobađanju Thoniersa, Phliponeau je bio jedan od najdoslednijih igrača bretonskog kluba u Ligi 2 (31 meč za 2 asistencije). U poslednjem meču protiv Kaena, bio je, kao i često ove sezone, množio se u četiri ugla bacanja i zaslužan je za jedan od najboljih rejtinga meča. Nedovoljno da spasi svoj tim od silaska u Nacionalni pošto je Konkarneau na 19. mestu, 9 bodova sa prvog mesta koje nije relegacija, i to, uz dve utakmice do kraja šampionata. Štaviše, kao rezultat ovog oslobađanja, 24-godišnji bivši igrač Marseja sada je slobodan da se posveti gde god poželi. I nema manjka udvarača pošto su klubovi na vrhu tabele L2 i klub iz Lige 1 već došli na vest da vrate igrača koji je već odigrao više od pedeset mečeva sa profesionalcima. Budite nastavljeni.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.