OL, CdF: Pjer Sejdž govori o teškom upravljanju igračima pod pretnjom suspenzije

OL: Snažne reči Pjera Sejdža o finalu Kupe de Fransa

Aleksandre Lakazet, Korentin Toliso, Ernest Nuamah, Saïd Benrahma, Ainsley Maitland-Niles, Nicolas Tagliafico, svi ovi igrači su pod pretnjom suspenzije za finale Coupe de France protiv Pari Sen Žermena 25. U nedelju u Klermontu, ako dobiju žuti karton, neće moći da igraju u finalu. Od tada do danas, Pjer Sejdž se našao suočen sa paklenom dilemom: rizikuje da ih zaigra kako bi imao najkonkurentniji tim za ovaj 33. meč u Ligi 1, ili da ostavi glavne igrače zabrinute na tribinama da ih sačuva. Na konferenciji za medije OL trener je govorio o ovoj teškoj upravi.

„Ove nedelje smo razgovarali sa igračima, imali smo iskrene razgovore bez pritiska. Bilo je veoma konstruktivno. Ne mogu da vam kaћem strategiju, ali odluka je doneta. Naši protivnici su svesni naše situacije, to je nešto što treba uzeti u obzir. To je pretnja koja može da poremeti svlačionicu, ali može i da je energizuje, to su dve krajnosti koje se susreću, a ja se kladim na drugu.“ objasnio je novinarima.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.