Radoznala opcija PSG-a za poziciju br.9

PSG je krunisan za šampiona Francuske!

Pariz ћeli novu krv. Ovog leta stanovnici Parc des Princes nameravaju da regrutuju tri do pet igrača tokom letnje transfer pijace. U prestonici se očekuje jedan ili dva centralna odbrambena igrača, posebno da nadoknade povredu svestranog Lukasa Hernandeza. Još jedan element mogao bi da zameni razočaravajući Milan Skriniar. Na sredini terena, francuski šampioni takođe žele da ojačaju. Isto važi i za napadački sektor. Pogotovo što će biti neophodno nadoknaditi odlazak Kajlijan Mbape (25 godina).

Poređan na levoj ili prednjoj strani, igrač na kraju ugovora ovog leta je napadački adut Luisa Enrikea broj jedan. Francuz je ove sezone postigao 43 gola na 46 nastupa u svim takmičenjima, uključujući 41 kao starter. Strelac golova, KM7 je takođe strašan prolaznik pošto je tokom ove sezone 2023-24 podelio 10 asistencija. Brojke koje ilustruju njegov značaj, iako je poslednjih nedelja bio manje impresivan u dresu Ile-de-France. Njegova zamena neće nužno biti laka čak i ako je „Lučo“ pružio uveravanja da će njegov PSG 2024-25 biti bolji od ovosezonskog.

PSG bez pravog br.9?

Ideja će svakako biti da se fokusiramo na kolektiv, a manje na individualnost. Pariz takođe napreduje kako da se ojača zahvaljujući ušteđenom novcu posle Mbapeovog odlaska. Viktor Gyökere (Sporting CP) je povezan sa Ile-de-France stranom. Isto važi i za Khvicha Kvaratskhelia (Napoli) ili druge profile kao što je Bernardo Silva (Mančester Siti). Ali PSG, koji pokušavaju da minimiziraju gubitak KM7 prema Tim, razmatra druge opcije. Jedan od njih je iznenađujući.

Zaista, sportski dnevnik objašnjava da bi Luis Enrike mogao da se kladi na šemu bez pravog broja 9. Da budem precizniji, izašao bi napolje tako što bi se opredelio za „Dva eksplozivna vinera i dva puna beka sposobna da donose dubinu“ dok se oslanja na „efikasnije projekcije svojih okruženja“. Alternativa bi postojala sa Gonиalom Ramosom napred. Plan bi stoga bio da se napravi još više prostora za pobednike kao što su Barkola ili Dembele. Da ne spominjem moguжe regrute. Pariz želi da izgradi čvrste temelje za post-Mbappé eru.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.