OL: Habib Beye je iznenađen Pjerom Sejdžom

OL - Monako: Ponos Pjera Sejdža

OL ima nezaboravnu drugu polovinu sezone. Drugi u Ligi 1 ako sudimo samo poslednjih dvadeset ligaških utakmica, Les Gones je trenutno sedmi i može da sanja o evropskoj sezoni 2024-2025. Istorijski sportski preokret koji nosi pečat Pjera Sejdža. Stigao kao sportski direktor kluba iz Rone posle nastupa kao asistent Habibu Beju u Crvenoj zvezdi, 45-godišnji taktičar radi bolje od onoga što se od njega očekivalo. Metamorfoza koja neizbežno impresionira njegovog bivšeg kolegu. Ispitano od strane Tim, Bi, koji je ove nedelje najavio kraj saradnje sa klubom Sen Ouen, rekao je da je iznenađen Sejdžinog mandata:

«Iznenadio me je svojom sposobnošću da se vrlo brzo adaptira na najvišem nivou. Kada je stigao u Lion, vrlo brzo je identifikovao problem sa samopouzdanjem i pobrinuo se da se ovaj tim fokusira samo na učinak i zaboravi sve što se krije iza kulisa. Pre nego što i pomisli da stavi svoj pečat na fudbal koji voli da vidi. Pjer je veoma bogat svojom fudbalskom kulturom, ima viziju fudbala koja ponekad može da deluje kompleksno ali ima sposobnost da ga transkribuje na terenu na vrlo jednostavan način. I ima otkup od igrača koji se obavlja u trenutku. Dao mi je mnogo strukture u onome što smo postavili jer sam imao mnogo ideja i mislim da je uspeo da to malo ozvaniči».

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.