Prozor za transfer PSG-a: Neverovatan preokret za Ksavija Simonsa

Bundesliga: Hofenhajm uhvatio Lajpcig na žici, Ksavi Simons ispraćen

PSG je nanjušio pravi potez. U 2019. godini, glavni klub, nestrpljiv da osigura svetlu budućnost, napravio je pristup da privuče Ksavija Simonsa iz FK Barselona. Smatran jednim od najvećih talenata La Masije, rodom iz Amsterdama je dugoročno imao zanimljivu ulogu u Parizu. Zanimljivo u početku sa pariskim rezervama, prvi meč odigrao je u februaru 2021. u Kupe de Fransu protiv Kaena sa samo 17 godina. Odigravši šest utakmica naredne sezone sa Maurisiom Poketinom, napadačkom veznom igraču je bio potreban novi početak kako bi akumulirao vreme igranja i zaista napredovao.

Uspešne avanture u PSV-u i Lajpcigu

Dakle, dok se činilo da su dve strane na istoj strani u vezi produžetka roka, Batavijanac se vratio kući. Insistirajući, PSV Ajndhoven je uspeo da dobije potpis desnog stopala. Elastičnost koja se isplatila s obzirom na vanrednu sezonu 2022-2023. I zaista, podstaknut statusom nepokretne starterke, Sajmons svojim talentom prska Erediviziju (holandski D1). Naizmenično između pozicije napadačkog veznog igrača i levog vingera, Amsterdammer je na 48 utakmica sakupio 22 gola i 12 asistencija. Ovako je PSG još jednom nanjušio pravi potez.

Postajući holandski internacionalac (13 kapica) tokom ovog nezaboravnog drafta, Ksavi Sajmons se konačno vratio u Pariz. I zaista, osećajući talenat svog mladog igrača, lideri Ile-de-France stavili su na njegov odlazak prioritetnu opciju otkupa u iznosu od šest miliona evra. Međutim, iako je mogao da odigra veliku ulogu ove sezone, Sajmons je konačno pozajmljen RB Lajpcigu na jednu sezonu bez opcije da kupi na veliko nezadovoljstvo nekih navijača PSG-a koji bi morati strpljivo da čekaju da vide kako Batavijanac osvetljava „Parc des Princes“. U Nemačkoj je broj 20 ponovo sve okrenuo naglavačke. Sa 9 golova i 15 asistencija na 42 nastupa, svestrani 21-godišnji napadač se etablirao kao jedan od najboljih mladih igrača na planeti.

Sportska strategija PSG-a ispitana, Lajpcig drži konopac

Međutim, dok bi PSG mogao da trlja ruke, najnovije informacije bacaju ozbiljnu jezu na sportsku strategiju šampiona Francuske. Zaista, prema RMC Sport, PSŽ neće forsiti povratak Simonsa koji se ne bi mnogo zagrejao za ideju da naredne godine zaigra sa polufinalistima Lige šampiona. Još gore, čak i ako ga ceni Luis Enrike, napadač bi trebalo da se vrati u saksonski klub sledeće godine dok dva kluba već pregovaraju o trajnoj prodaji igrača, prema informacijama naših kolega. Poslednjih dana nemačka štampa pominje iznos od 60 miliona evra.

Šta bi PSG trebalo da uradi sa Ksavijem Simonsom?
Generisanje slike koja je u toku

Međutim, iako bi to bio snažan trend za budućnost Ksavija Simonsa, FK Barselona bi bila u zasedi da repatrijacija svog bivšeg grumena. Trag koji pominje iberijska štampa, ali koji bi imao vrlo male šanse da uspe u skladu sa indiskrecijama RMC. Bez obzira na buduću destinaciju Holanđanina, sportski plan Pari Sen Žermena je prilično zapanjujući. Repatrijacijom svog igrača prošlog leta, sve je nagoveštavalo da će imati važnu ulogu sledeće sezone. Teorija koja je pojačana odlaskom Kajlijana Mbapea u Real Madrid na kraju sezone. Očigledno, dok ga je željno iščekivao veliki deo pariskih navijača, Ksavi Simons ne bi trebalo da nosi plavetnilo dresa Ile-de-France. S obzirom na njegove poslednje dve sezone i iako bi predstavljao visokokvalitetno rešenje za 0 evra, teško je pratiti PSG na njegovom upravljanju slučajem Ksavija Simonsa…

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.