Velika odluka PSŽ-a sa Luisom Enrikeom posle eliminacije iz Lige šampiona

Plan FK Barselona da namami Luisa Enrikea

Još jedno razočaranje za PSG. U pohodu na Sveti gral ove titule Lige šampiona, Parižani ovoga puta nisu uspeli u polufinalu, izgubivši od rivala priori mnogo inferiornijeg poput Borusije Dortmund. Eliminacija koja boli, pogotovo što je to bila poslednja prilika da vidimo Kajlijana Mbapea kako podiže pehar velikim ušima sa ekipom Ile-de-France. Bondynois je takođe bio žestoko kritikovan zbog svog prilično lošeg nastupa na Parc des Princes.

I on nije jedini koji je uzeo težak danak, pošto je osim nekoliko izuzetaka kao što je Vitinha, mali broj Parižana bio na nivou polufinala Lige šampiona. Neizbežno, Luis Enrike je takođe bio meta prilično izraženih kritika. „Svima je okusio mozak. Hteo je da nađe rešenje jer je to jevanđelje, jer dolazi na Zemlju i pronalazi rešenja. Međutim, Terzić, koji je lokalni ludak za većinu ljudi, održao mu je dva časa fudbala. Sada imamo genija, nastavićemo dve godine sa njim, i svake nedelje ćemo imati Gifi genijalne ideje. Dosta mi je. Luis Enrike je depiliran po dupetima i pumpama jer je bio takav genije.“, rekao je kolumnista Daniel Riolo on RMC Sport Na primer.

Novi ugovor u pripremi

Regrutovan za osvajanje Lige šampiona, Luis Enrike neće ostvariti svoj cilj ove sezone. Kao što je naznačeno Le Parisien, međutim, ovaj neuspeh neće imati loše posledice po Španca. Uprava kluba čak i dalje želi da ga produži i ojača na svojoj poziciji. Snažna odluka, koja bi mogla da dovede do potpisivanja novog ugovora veoma brzo, s obzirom da mediji objašnjavaju da bi ona mogla da bude zaključena posle finala Kupe de Fransa.

Pariski stručni štab je ubeđen svojim radom, bilo u smislu sadržaja koji nudi tim ili integracije mladih igrača u ekipu. Otporan na kritike spolja, donosioci odluka šampiona Francuske i dalje misle da je bivši igrač La Roje i Barse idealan profil za izvršenje ovog pariskog projekta. Luis Enrike bi zbog toga i dalje trebalo da bude na klupi Parižana kada se Liga 1 nastavi u avgustu sledeće godine.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.