OM hoće da kupi Mesija

OM: veliki odlazak poobličava oblik unutar rukovodstva

Mesi se ove sezone veoma brzo penje na lestvici. I naravno, ne govorimo o Lajonelu, već o Francuzu. Talentovani napadač koji igra za Dižon FCO, Rejan Mesi (16 godina) nastavlja da obori rekorde zbog preduslova sa klubom iz Burgundije. Dok je pre nekoliko meseci bio poznat samo po prezimenu sličnom argentinskoj legendi, francuski U17 internacionalac se sve više otkriva zahvaljujući svom talentu i već neko vreme ide od snage do snage.

Prolazeći različite starosne grupe sa DFCO, između U19 tima (4 meča i 1 gola) i sa rezervnim timom koji igra u National 3 (9 nastupa i 3 gola), vrlo brzo ga je u stručni odred pozvao Benoît Tavenot. Posle proslave prvog debija sa stručnim timom Dižona, potom i prvog gola u tom procesu, koji ga je učinio najmlađim golgeterom dižonskog kluba, sve je ipak moglo da mu se ubrza.

Dižon traži mnogo novca

Prema informacijama iz Tim, što smo u prilici da potvrdimo, nekoliko klubova je zainteresovano za mladi grumen sa četiri nastupa u Nationalu 1, uključujući Olimpique de Marseille. Željan da privuče mališana sa visokim potencijalom, OM je već razgovarao sa Dižonom o njegovom potpisivanju, ali nisu uspeli da postignu dogovor.

I zaista, klub iz Burgundije bi tražio 4 miliona evra, što OM, kao i ostali zainteresovani klubovi, još uvek ne žele da stave na sto. Među ostalim francuskim klubovima koji su zainteresovani, LOSC je takođe na listi zainteresovanih za ovaj veoma dragoceni mladi talenat. „Nadam se da ću mu dati malo vremena za igru u Nacionalnom (…) Hirurški je ispred gola. Za svoje godine ima atleticizam, brzinu, zaista ima kvalitete veoma, veoma visokog nivoa.“rekao je njegov trener, Benoît Tavenot. Borba će biti žestoka da se priušti francuski Mesi.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.