Plan FK Barselona da namami Luisa Enrikea

Plan FK Barselona da namami Luisa Enrikea

Večeras će Luis Enrike ponovo morati da čini čuda sa Pari Sen Žermenom. Nekoliko dana posle svrgavanja FK Barselona na Olimpijskom stadionu u Montjuiću u drugom delu četvrtfinala Lige šampiona, Asturijan će se u polufinalu suočiti sa još jednim velikim izazovom protiv Borusije Dortmund. Poražen sa 1:0 u prvoj deonici na „Signal Iduna Parku“, glavni klub i dalje ima svoju sudbinu u svojim rukama, tačnije u nogama. Pogotovo što će ljudi Luisa Enrikea imati prednost kod kuće pošto će igrati na „Parc des Princes“.

Spreman za borbu, PSG želi da ostvari novi podvig. Juče je na konferenciji za novinare pariski trener govorio o ovom ključnom susretu. „Cilj nije pobediti sa dva gola razlike, već za pobedu. Ako mislite da morate da postignete dva, golovi, to je daleko. Igramo i pobeđujemo. Možete da postignete dva gola za tri minuta, ali možete i da patite. Moraš da igraš 100% fokusiran. Ako priznamo cilj, nije bitno. Ako postignemo dva gola, vrlo brzo, protivnik je taj koji će morati da reaguje. Biće kao u prvoj deonici: teška utakmica, veoma visok nivo igre sa loptom i bez nje.“

Barka pomno prati Luisa Enrikea

Fokusiran i odlučan, Luis Enrike može da računa na podršku čitavog kluba, posebno Luisa Kamposa i Nasera Al-Kalaifija, koji su oduševljeni njegovim radom, njegovim metodama i rezultatima. Usput Tim obelodanio prošle nedelje da lideri Ile-de-France već razmišljaju da mu ponude produženje ugovora, dok će njegov trenutni zakup zvanično biti okončan 30. juna 2025. godine. Čak i ako očekuje razgovore koje može da vodi sa svojom upravom, bivši trener La Roje ne želi ništa da požuruje i prvo završi godinu. On još uvek nije ozbiljno razgovarao o ovoj temi sa PSG- om.

A u Španiji se neki nadaju da se to neće desiti. Sport objasnio u utorak da FK Barselona i dalje sanja o povratku Luisa Enrikea. Nije za ovo leto pošto je Ksavi ostao i trener PSG je i dalje pod ugovorom do 2025. godine. Sa druge strane, lideri žele da zakoraиe kada bude slobodan za godinu dana. Ksavija neće biti, a „Lučo“ će biti slobodan ako ne produži boravak u PSG. On je trener koji najviše prija sportskom direktoru FCB- a, Deku. Kulesi, koji su želeli da ga zavedu i stave u dobre uslove, molili su se da ne nastavi u Parizu. Ako je to na kraju slučaj, regrutovanje njega u bliskoj budućnosti biće nemoguće.

Parions Sport en Ligne i Super Sport vam nude bonus dobrodošlice u iznosu od 100€ i 10 € bez depozita sa šifrom FM10. Osvajanje Pariza može da vam zaradi i do 146€, a Dortmund do 650€.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.