OL: neočekivani povratak heroja Mama Baldé

OL: neočekivani povratak heroja Mama Baldé

Olimpique Lyonnais je to ponovo uradio. Poslednjih nedelja Les Gones je preokrenuo nekoliko utakmica pre nego što je odneo pobedu. To je bio slučaj protiv Tuluza 15. Zaostajući 2-1, posle otvaranja pogotka, Lion je konačno pobedio sa 3:2. Isto je bilo i protiv Bresta (4-3) i AS Monaka (3-2). Sinoć su Doguesi pretukli trupe Pjera Sejdža nakon što su bili u prednosti u nekoliko navrata. Međutim, Rhone strana je uspela da pobedi sa 4:3.

Oni su na svoju klupu mogli da računaju pobedničkim upisima Ejnslija Mejtland-Najlsa, koji je zamenio Nikolasa Taljafika i koji je učestvovao u golovima Saida Benrahme (2-1) i aleksandra Lakazeta (3-3). Malik Fofana je ponovo postigao gol posle gola protiv ASM-a. Na golu od 2:2 namestila ga je mama Baldé, koja je takođe došla kao zamena. Preferiran od Poklon Orbana, bivši igrač Trojesa je uspeo da ispuni očekivanja.

Ulaz koji je sve promenio

Čistoglavi, dobio je boljeg od Alekssandra pre nego što je savršeno servirao Fofanu. Angažovan je za svoj trud pošto je postigao pobedonosni gol 4:3 u vremenu prekida (90’+2). Bio je to uspešan start za 28-godišnjaka, koji je već 9. marta protiv Lorijena pokazao neke zanimljivosti. Postigao je svoj prvi gol za Lion. Sa onim koji je postignut sinoć, to su dva. Takođe je ispratio 3 asistencije.

Sve to u 22 nastupa na svim takmičenjima, ali samo 4 kao starter. Regrutovan da bude Lakazetova zamenu, Baldé nije uspeo da se nametne tokom prvog dela sezone, komplikovan za sve u OL-u. Tokom zimskog transfer prozora kružile su glasine o mogućem odlasku. Međutim, Baldé, koji je igrao u AFCON-u, ostao je i morao je da se bavi konkurencijom od Gift Orbana. Stavio je u ormar, nije odustajao i uspeo je da nađe svoje mesto.

OL su oduševljeni Baldé-om

Juče je dokazao da može da dovede u ovaj tim Liona. Oduševljen, priznao je posle meča: *“Osetio sam ovog centra. Razgovarao sam sa Klintonom (Mata). Dobro je ubacio loptu, onda sam morao da napravim potez i uspeo sam. Srećan sam zbog tima i zbog sebe, jer radim svaki dan za ovo. Nikada nismo odustali, borili smo se za ovu pobedu. Svi su bili zabrinuti. Čak i na 3:2 za njih, na samom kraju utakmice, verovali smo. Kada ostanete jaki, to se dešava.“

OL napadaču i asistenciji je čestitao njegov klub. Said Benrahma says: „Otišao sam da proslavim taj gol trčeći ka njemu, bio sam tako srećan. Mama je simbolizovala uspeh svih učesnika.“ Isto važi i za Entonija Lopesa: „Mama je veoma dobro već neko vreme. Uvek je teško ne početi utakmicu, ali on je fokusiran na ono što mora da uradi za tim. I nagrađen je za svoj neverovatan duh.“ Baš kao i OL, koji su dokazali igru posle meča da nemoguće nije Lion.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.