LosC-OL: Olivier Létang’s murderous rant

LosC-OL: Olivier Létang's murderous rant

Los Anđeles je juče mislio da su uradili teži deo postigavši dva gola protiv Olimpike Lionnais na meču 32. kola Lige 1. Ali Doguesi su pali sa velike visine. Doduše, Saïd Benrahma je dozvolio svom timu da smanji rezultat u 65. minutu (2:1). Pjer Sejdž je potom napravio nekoliko izmena u napadačkom sektoru i to se isplatilo golom supersuba Malika Fofane (2-2, 82). Posle još jednog gola Lila iz Dijakitéa (3-2, 85′), Lion je ponovo izjednačio preko Aleksandra Lakazeta (3-3, 88′) pre nego što je Mama Baldé postigla pobedonosni gol 4:3 u vremenu prekida (90′+2).

Rezultat koji posluje za OL, koji su na sedmom mestu na stajaliљtu, dva boda iza Lensa (6). Još uvek je sve moguće za saigrače Maksencea Kakereta, koji će se u poslednje dve runde suočiti sa Klermontom i Strazburom. Sa svoje strane, LOSC je napravio pogrešan potez večeri. Les Dogues (55 bodova) mogao bi da se pomeri ispred trećeplasiranog Bresta sa 57 bodova. Međutim, oni će za sada ostati iza SB29. To je bilo dovoljno da iznervira stanovnike stadiona Pjer-Mauroj, posebno predsednika Olivijea Létnga.

Predsednikov gnev

Posle jučerašnjeg okršaja protiv Les Gonesa, bio je veoma iznerviran. „Ako sam iskren sa vama, uhvatili su nas u lice, posebno sa scenarijem kada vodite sa dva gola razlike. U drugom poluvremenu nam je nedostajala kontrola, ali smo imali priliku da postignemo taj gol na kraju utakmice i povedemo 3:2 u 87. minutu sa petoricom odbrambenih igrača, od kojih su trojica bili centaršutev. To je težak, okrutan scenario, ali u sportu na visokom nivou nema mesta za one koji su slabi. Jedina današnja reč je da se svi vrate na pravi put i vrate na pravi put. Ostale su nam još dve utakmice. Moraš da odeš i potražiš… šta? Još uvek ne znam, ali imamo još dve utakmice da pobedimo. »

Nastavlja: „U nedelju, u Nantesu, biće teško. Moramo da nađemo energiju i snagu da se vratimo na pravi put i dobijemo ovaj meč u Nantesu (..) Kada vam kažem da smo udareni u lice, to ne znači da će biti lako, ali to je sport na visokom nivou, u kojem imate veoma teške trenutke i veoma teške emocije. Ili potpuno roniš, slab si i ne ustao, danas moraš brzo da ustaneš. Moramo da uzmemo zalihe igrača koji će biti na raspolaganju. Biće potrebno nepokolebljivo opredeljenje. U našoj DNK je da osvojimo sve, a pre svega da ne odustanemo. Svuda je izlepljen u Domaine de Luchin.“ Poruka je stigla…

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.