Budućnost Pjera Sejdža još uvek nije jasna!

OL: Pjer Sejdž pravi veliko pojašnjenje o nepoželjnima

Ko жe zaustaviti ovaj OL? Uprkos tri rupe na putu protiv Le Havra, Lensa i Pari Sen Žermena, 2024. je idealna godina za klub iz Rone. Posle kataklizmičnog početka sezone 2023-2024, Les Gones je prešao dug put i čini se da su na putu da osvoje Evropu putem šampionata. Usred pada na nekoliko nedelja, Rhone strana je pobedila nekoliko utakmica zaredom potpuno preokrenuvši plimu. Pošto su već preokrenuli sve protiv Bresta pre tri nedelje, saigrači Aleksandra Lakazeta su to ponovo uradili protiv Monaka prošle nedelje (3-2). A u ponedeljak su stanovnici stadiona Groupama odigrali još jedan prljavi trik na Lilu.

Zaostajući u prvom poluvremenu za dva gola u Lilu, zemlji koja je istorijski bila neprijateljska prema njima, OL igrači su još jednom pokazali sjajan karakter. Pjer Sejdž, autor izuzetnog tela rada od dolaska u decembru, nastavlja se. Neodoljiv po svojoj jednostavnosti dok je arhitekta oporavka Rone, ovaj drugi se vratio u mikrofon Prajm video Ove lude večeri sa svojim uobičajenim falegmom: »Ne postoji recept. Jedino što smo rekli jedno drugom na poluvremenu i što smo se ponovo rekli na kraju utakmice je da kada ostane malo kiseonika, ostane života. A kada ima ћivota, ima nade. Mogao bi da daљ sve od sebi. Kada smo se vratili na 2:2 i kada su napravili 3:2, mislili smo da bi možda priča bila previše dobra. Ali ne, još uvek smo imali neophodne resurse. A ono što je interesantno je da postižemo mnogo golova iz set figura, na drugačiji način, sa različitim igračima, to dokazuje vrednost ovog tima u ovoj oblasti.»

Pjer Sejdž želi da nastavi u OL-u, ali…

Taktički dominirao u prvom poluvremenu Od Strane Paula Fonseke, Sejdž je video da se njihove taktičke promene ponovo isplate u drugom poluvremenu. Još jednom su Lionovi debitanti odigrali glavnu ulogu u ovom uspehu pošto su Ainsley Maitland-Niles, Mama Baldé i Malick Fofana bili odlučujući. Upitan o ulozi svojih novih dolazaka, koji sve menjaju već nekoliko nedelja, 45-godišnji taktičar je pohvalio njegove zamene pa čak i one koji se nisu vratili pred mikrofon Prajm video : «Skidam kapu onima koji nisu stiћli kuжi. Daju energiju drugima, nesumnjivo će imati srećnije sutra.Jasno je da je savršeno svestan kvaliteta svog tima u celini, bivši asistent Habiba Bejea u Crvenoj zvezdi, sve je verodostojniji u očima navijača Liona koji ga obožavaju. Kada se vratio na teren stadiona „Pjer-Mauroj“, proslavili su mu srećan rođendan dok je u nedelju duvao svojih 45 svećica.

Međutim, iako ga cene svi u glavnom gradu Galija i ima fenomenalne rezultate sa OL, njegova budućnost bi mogla da bude zapečaćena u Lionu. Međutim, prema rečima osobe o kojoj se tiče, još uvek se ništa nije razgovaralo sa njegovim menadžmentom uprkos njegovoj želji da ostane: „Do sada uopšte nismo pričali o tome. Ostajemo veoma fokusirani na ono što moramo da radimo na dnevnoj bazi. Ionako neću ništa provocirati, ovde sam da radim posao na dnevnoj bazi. Odluka je njihova. Već sam izrazio želju da nastavim. Već sam to rekla, nadam se da neće dotaći u pitanje njihovu poziciju, moguće je da ne nosim odelo (smeh). Imamo tako uzbudljivu, uzbudljivu, očaravajuću svakodnevnu život da će sutra biti sutra. Iskreno, stvarno sam u tom stanju uma. Možda neki od članova osoblja moraju da budu malo sigurniji u odnosu na ove aspekte. Ali na mom nivou, nikada neжu vršiti pritisak na to. Meni je bitno da imam argumente. A da bi ih dobio, moraš da igraš dobro, da dobijaš utakmice, a onda možeš da pričaš.Nema sumnje da očigledno zaslužuje da ostane s obzirom na izuzetan kraj sezone na klupi Les Gonesa.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.