TV prava, L1: Maxime Saada i Canal+’s cash release

TV prava, L1: Maxime Saada i Canal+'s cash release

Kraj sezone se približava u Ligi 1, a za sada šampionat Francuske nema zvaničnog emitera za narednu godinu (a ovo do 2029). I dok je Jérôme Rothen pominjao pregovore između Vincenta Labrunea, predsednika LFP-a, i Vincenta Bolloréa da se predomisli Kanal +, to nije sluиaj. Maksim Saada, šef istorijske grupe za emitovanje Lige 1, odbacio je ovu glasinu.

„Nismo učestvovali na tenderu. Mi ne učestvujemo u privatnim diskusijama. Nemamo dogovor sa DAZN-om ili BEIN-om o tome šta je sledeće. Kada se završi proces prodaje prava ligi, obavestićemo (…) Želim da budem vrlo jasan u ovom trenutku: Kanal+ neće biti grobar francuskog fudbala.“, rekao je šef šifrovanog kanala u intervjuu za Figaro. Poruka je jasna.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.