Liga 1: Brest se držao izazova od strane Nantesa i sada pod pretnjom Lila

Liga 1: Brest se držao izazova od strane Nantesa i sada pod pretnjom Lila

Ove subote nastavljen je 32. meč Lige 1 lepim duelom Zapada Francuske između Stade Brestois 29 i FK Nantes. Bretonci su kod kuće želeli da preduzmu još jedan veliki korak ka kvalifikacijama za Ligu šampiona. Za Nantesa, cilj je bio da se distanciraju od mesta plej-ofa i približe ostanku na snazi. Za ovaj meč, Erik Roj se odlučio za 4-3-3 sa triom Romaina Del Kastilja, Stivena Munijea i Martina Satrijana napred. Za Kanarince je izabran 3-4-3 sa Matisom Ablineom i Bénie Traoréom koji će pratiti Tino Kadewere napred.

Samouveren posle pobede od 5:4 nad Renom prošle nedelje, Brest bi se prvi pokazao teškim pogotkom Bredlija Loka koji je za korner odbio Alban Lafont (9′). Domaća strana je dominirala u postupku, ali je pretrpela udarac izlaskom Pjera Lis-Meloua zbog povrede, koju je zamenio Jonas Martin (28′). To nije hteo da zaustavi Brestove ambicije, pošto je još jedna šansa Mahdija Kamara otišla preko gornjeg desnog ugla (33′), ali je Brest imao još jedan fizički problem.

Nantes dobija dragocenu poentu

Neposredno posle lošeg ronjenja Matisa Albinea (40′), Romain Del Kastiljo se oglasio povređen u korist Matijasa Pereire Lage (41′). Posle prve propuštene šanse, Matis Ablajn je imao još dve šanse pre pauze, ali je svaki put promašio metu (42′ i 43′). Bek-to-bek na poluvremenu, dve ekipe bi pokušale da se razdvoje posle pauze. Međutim, tempo se usporavao i šansi je bilo sve manje i manje. Pogođen gubicima nekih rukovodilaca, Brest se borio da se vrati na pravi put. Na strani Nantesa, čak smo preuzeli kontrolu nad mečom.

Ekipa Antoana Kombouaréa postepeno je nametala svoj ritam ne uspevajući da stvori neke velike šanse. Na kraju meča, Mostafa Mohamed je dosta radio na desnoj strani i savršeno prešao pred gol Bresta. Sa mesta penala iskočio je Tino Kadewere ne uspevajući da odbije loptu ka golu Marka Bizota (84′). Na kraju je to bio remi bez golova koji je nastao iz ovog okršaja dva tima (0-0). Brest ostaje treći i ostaje pod pretnjom Lila (4) koji zaostaju samo dva boda i imaju utakmicu u rukama. Za Nantesa, ova tačka je dobra i omogućava im da se plej-of, FK Mec, pomere na četiri boda.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.