Liga 1: FK Mec je besan zbog sudije!

Liga 1: FK Mec je besan zbog sudije!

Mec je izgubio nogu u Mozelu. Na Stade Saint-Symphorien, FK Mec je ugostio Stade Rennais za 32. 16. na startu sa 29 poena na tabeli, klub sa krošeom Lorejn je morao da zaboravi na težak poraz koji su doživeli prošle nedelje protiv LOSC-a kako bi dobili bodove pred domaćom publikom kako bi za sada izašli iz crvene zone. Uprkos dobrim napadačkim namerama, FK Mec je na kraju platio njihove defanzivne greške i gubitak pribranosti tako što su izgubili na žici od kolege iz Bretona, kojeg je spasao Arnaud Kalimuendo (2-3). S obzirom na osvajačko lice koje je Mec prikazao u prvom poluvremenu, bilo je teško zamisliti tako okrutan scenario.

Preduzimljivi ljudi Lasla Bölönija odigrali su meč do desne strane, još jednom ih je nosio Žorž Mikautadze. U skladu sa onim što je demonstrirao već nekoliko nedelja, napadač Gruzije je pokazao svoj talenat da pokaže put svojim saigračima. Inspirisan i precizan, gruzijski napadač je pobedio Stiva Mandandu suptilnim lobom da bi otvorio bodovanje. Nedugo posle prvog izjednačujućeg izjednačujućeg gola Rena, bivši igrač Ajaksa iz Amsterdama pretvorio se u asistenciju oslobađajući Papea Dialoa za drugi gol svog tima. Uprkos svemu, njegova aktivnost na prednjoj strani napada u Mecu bila je nedovoljna. Bez sumnje frustriran preokretom, starosedelac Liona je kriv za gest naravi na Arnaudu Kalimuendu u vreme povrede zaradivši mu crveni karton.

Sudija je ponovo na Mecove znamenitosti!

Ostavljajući saigrače sa deset protiv jedanaest, 23-godišnjak je, misleći za neko vreme da bi mogao da se vrati na teren u trenutku kada je zvaničnik utakmice, gospodin Rudi Buket, proučavao VAR kako bi konačno potvrdio svoju odluku, gledao poraz svog tima iz svlačionice. Isključenje sa ozbiljnim posledicama po promovisanog igrača vrlinom predstojećih rokova. „Postoji ključni momenat kada postoji zaista loša procena, kazna. Što skoro potpuno menja tok meča. A glazura na torti, pa, zavisi za koga je torta, eto izbacivanja Mikautadzea. Ne znam da li da vrištim, plačem, smejem se… Ne mogu da komentarišem. To je neumesno. Bez komentara. Imam samo jedno pitanje. Da li sam stvarno spreman da ti kažem šta osećam, šta mi je na srcu? Jer ako to uradim, živim nedaleko, odmah kupim kartu da odem u disciplinsku komisiju i oni će biti u pravu, jer uvek postoji rečenica ili reč tumačenja po kojoj su neki jednakiji od jednakih, mudriji od mudrih ljudi, imaju veća prava od… To je to.“László Bölöni je ogorčeno priznao na konferenciji za novinare.

U skladu sa rečima svog partnera, Ismael Traore nije krio svoj bes zbog određenih odluka koje je donosilo sudijsko telo, uključujući i penal koji je zviždao Mecu zbog ramena koje je pogodio Ivorijan nad Arnaudom Kalimuendom u 70. minutu kada je domaća strana vodila. „Iskreno, trenutno neću da pričam o tome, beskorisno je. Uvek su u pravu, tako da жemo uraditi ono љto su bili u pravu. Mislim da smo se dobro borili. Sada postoje иinjenice o igri. Kontakt postoji 10.000 puta na meču i zviždi za penal. Mikautadzeova kartica? To je ponižavajuće, ali ne možemo ništa da uradimo da to promenimo. Ako sam ljuta? Normalno, zar ne?“, rekao je 37-godišnjak, koji je oboren za mikrofonom Prajm video. Ako je još uvek sve moguće za ljude Lasla Bölönija sa dve utakmice do kraja sezone, oni će morati da se nose bez svog plodnog napadača, odlučujućih 8 puta u njegovih poslednjih 5 utakmica, u Strazburu sledećeg vikenda. Čekaš odluku Disciplinskog komiteta?

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.