L1: Rennes srušio Meca na žicu

L1: Rennes srušio Meca na žicu

Rene se sveti! Pobeđena od Bresta na kraju intenzivnog i gol-bogatog bretonskog derbija prošlog vikenda, Stade Rennais je otputovala u Mec na 32. meč Lige 1, sa samo jednim ciljem na umu: da se vrati pobedničkim načinima da se približi evropskim kvalifikacijama na kraju sezone. Prehladili su ga Garneti na sjajnom lobu Mikautadzea (1-0, 17′), Bretonci su odmah reagovali zahvaljujući preokretu sudbine. Odgurivši volej od Gouirija, Hérelle je pobedio sopstvenog golmana (1-1, 23′).

Dominirajući, Rennes je ipak platio svoje defanzivne greške pre pauze kada je Dialo, savršeno postavljen od strane Mikautadzea, postavio Mandandu iz neposredne blizine da bi Mec imao prednost (2-1, 45′). Na kraju, zahvaljujući neizbežnom Bourigeaudu, koji je postigao gol sa penala, Rennes se vratio po drugi put (2-2, 72′). U napetom završetku meča gde su se Mesins i Renes zagrevali u više navrata, klub iz Bretona je svrgnuo kolegu lorejn na poslednji pokušaj Kalimuenda, na kraju munjevitog kontranapada (2-3, 90’+3). Ovim rezultatom, Renes zaostaje četiri boda za Lensom, 6. Pretučen na žici, Mec ostaje u plej-ofu, tri boda iza Nantesa koji se suočava sa Brestom ove subote uveče. Klub iz Meca će sledeće nedelje morati da pokuša da ostane u Strazburu bez Mikautadzea, koji je posle okršaja sa Kalimuendom ispraćen zbog povrede.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.