OL: Pjer Sejdž govori o problemima u defanzivi

OL - Monako: Ponos Pjera Sejdža

Sa 51 postignutim golom, Olimpique Lyonnais ima drugu najgoru odbranu u Ligi 1 (izjednačen sa Mecom). Pošast za tim sa evropskim ambicijama. Na konferenciji za novinare, Pjer Sejdž je objasnio ovu manu.

„To je zato što više napadamo, nedostajala nam je agresivnost u načinu na koji smo sprečavali krstove, kao što se desilo prošlog vikenda. Priznali smo mnogo golova, ali smo i mnogo postigli. Kada bismo mogli da pobedimo bez priznavanja golova, to bi bilo bolje. Ali ako želimo manje da priznamo, ne bi trebalo da gubimo napadački kvalitet. Sviđa mi se drama igre, ali moramo i defanzivno da se poboljšamo da bismo pronašli bolji balans“.objasnio je 44-godišnji tehničar. To ne sprečava OL da veruje da mogu da se kvalifikuju za Evropu. Les Gones je osmi, pet bodova sa šestog mesta, jednu utakmicu iza Lensa, a takođe i u finalu Kupe de Fransa.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.