OL: Pjer Sejdž pravi veliko pojašnjenje o nepoželjnima

OL: Pjer Sejdž pravi veliko pojašnjenje o nepoželjnima

Od kraja prozora zimskog transfera Olimpique Lyonnais je zadržao odličan momentum i sada može da veruje u kvalifikacije za Evropski kup, uoči okršaja u Lilu u ponedeljak uveče (9 uveče). Tokom poslednjih deset mečeva Lige 1, klub iz Rone je jednostavno najbolji klub u ligi, sa 7 pobeda, 1 remijem i 2 poraza ustupio, zahvaljujući pobedničkom dolasku Pjera Sejdža na klupu Rone, ali i zahvaljujući ambicioznom prozoru transfera. Međutim, veliko takmičenje posle dolaska zimskih regruta nije svima koristilo.

Pjer Sejdž hvali angažovanje igrača koji su izostavljeni

Dejan Lovren, Mahamadou Diawara, Sinaly Diomandé, Paul Akouokou, Saël Kumbedi u manjoj meri i zimski regrut Adryelson. Ima ih pet ili čak šest u onome što se surovo zove kutija nepoželjnih. Do sada je Pjer Sejdž bio veoma diskretan na tu temu, ali je iskoristio kraj sezone da preuzme zalihe ove liste igrača koji gotovo da nemaju ili nemaju više vremena za igru na Olimpik Lionu. I menadžer Liona je prvo želeo da ih pohvali.

„To su igrači koji su važni tokom nedelje, oni pomažu drugima da se pripreme za utakmice. To je kriterijum za sastavljanje grupe, u odnosu na afinitete, ravnotežu i druge aspekte koji čine grupu živom. Ne dobijaju nagradu na kraju utakmice, ali su srećni i deo su avanture. Važno je da su veoma konkurentni da imaju visok nivo intenziteta.“– prvi put je objasnio na konferenciji za novinare.

Mudri Petar to prepoznaje »Klupa se veoma malo okreće»

Pre nego što dam lucidnije objašnjenje o razlogu njihovog odsustva iz lionskog odreda. Trenerski posao je bio odlučujući u nekoliko utakmica. Ponekad su promene koje su napravile zamene imale značajan uticaj, pokazujući njihovu vrednost– rekao je o svom pobedničkom trenerskom poslu u poslednje vreme. «Klupa se veoma malo rotira, ali to nije definitivan status, ali je tačno da je prilično redovna. To ima veze sa ravnotežom pozicija».

„Za mene su oni deo tima i važni su koliko i ostali. To je utakmica, imamo 24 igrača van terena i tri golmana. Svi naši igrači su sposobni, što nam daje opcije. Moraju da izdrže, jer vremena mogu da budu duga.“. S tim da su ostale još tri ligaške utakmice protiv LOSC-a u ponedeljak uveče, zatim u Klermontu i protiv Strazbura, ne očekuje se da će se njihovo vreme igranja promeniti od sada do tada, jer je trka za Evropu u poslednjoj deonici. Da ne spominjem finale Kupe de Fransa koje će stići 25. maja, protiv PSG-a.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.