PSG: Kristof Galtije upire prstom u Svetsko prvenstvo 2022.

PSG: Kristof Galtije upire prstom u Svetsko prvenstvo 2022.

Svetsko prvenstvo se 2022. godine odigralo usred zime, a usred tekuće sezone. Tako je prvenstvo prestalo tokom ovog meseca takmičenja, a ubrzo je nastavljeno. Zbog toga su se igrači veoma malo odmarali tokom sezone 2022/2023, što je naljutilo neke trenere, koji su u tom trenutku izgubili mnogo igrača zbog povrede. Kao trener Pari Sen Žermena te sezone, Kristof Galtije je morao da upravlja ekipom oslabljenom fizički i mentalno do Svetskog prvenstva. Kako se poverio u intervjuu sa Tim, ovaj mesec decembar je prekretnica u pariskoj sezoni.

„Nikada ranije igrači nisu igrali toliko u tako kratkom vremenskom periodu u Evropi. Posle skoro savršenog kursa, patatra! Trinaest ili četrnaest igrača Pariz-SG učestvovalo je na Svetskom prvenstvu. Nije bilo pauze u ekipi. Iznad svega, moralo je da se svari. To je izazvalo umor, i fizičke i mentalne, povrede – i one važne, poput Nejmarovog zgloba, gubitka „Kima“ (Presnel Kimpembe) ili onog portugalskog – frustracije za neke, tuge za drugima. Znao sam da жe biti komplikovano. Ali ne u toj meri. Ne osporavam ocenjivanje ove sezone, već analize.“, objasnio je bivši pariski trener.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.