Mec: Matthieu Udol se osvrće na svoje četiri rupture ligamenata

Mec: Matthieu Udol se osvrće na svoje četiri rupture ligamenata

Čuvena krucijalna pukotina ligamenata može drastično da promeni sportsku karijeru, ali Matthieu Udol je izuzetak od pravila. Igrač FK Mec je ovu povredu doživeo četiri puta, a uspeo je da se vrati u formu i karijeru nastavi u Ligi 1. Sa 28 godina pun bek je prošao kroz nekoliko faza pre povratka, ali je mentalna strana bila ključ povratka na bacanja elite francuskog fudbala.

„Četvrti put sam se zaista pitao da li odustajem, da mi se nisu dovoljno pomutili sa kolenom. A onda me je fudbal preuzeo, iako znam da ću verovatno kasnije imati dosta osteoartritisa (…) Prilično je čudesno, bar mi je tako rekao moj hirurg, koji nikada nije video ništa slično. Posle toga više ne razmišljam o tome, pogotovo što mi je poslednja povreda bila davno (u jesen 2021).“– rekao je igrač Meca, koji se bori sa svojim timom da ostane u Ligi 1 ove sezone.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.