Kristof Galtije govori o svom posebnom odnosu sa triom Mesi-Nejmar-Mbape

Kristof Galtije govori o svom posebnom odnosu sa triom Mesi-Nejmar-Mbape

Sada trener katarskog kluba Al-Duhail SC, Kristof Galtijer govorio je o svom iskustvu sa Pari Sen Žermenom u intervjuu za Tim. Sezona u kojoj je 57-godišnjak morao da se nosi sa nekoliko zvezda u svom timu, poput Lionela Mesija, Kajlijana Mbapea i Nejmara. Tokom ove razmene, francuski trener je takođe rekao više o svom odnosu sa njima, posebno uveravajući da je „Menadžment je drugačiji“. „Razmene se odvijaju u kancelariji jedan na jedan. Oni su veoma individualni. Sa ovim profilom izuzetnih igrača, i najmanja reakcija, i najmanji izgled, neprikladan osmeh, mig ili gest poprimaju međunarodne i globalne razmere.“Galtier je rekao pre nego što je primerio svoje reči.

„Primer: u našem prvom meču Lige šampiona protiv Juvea (2-1, 6. septembar 2022), pobedili smo i osećam da moramo da skinemo Lea Mesija na kraju utakmice, ne da bismo unapredili nikoga ili bilo šta drugo osim da ga fizički zaštitimo. Ovaj izbor mi je delovao logiиno. Posle utakmice su me svi obavestili da je to prvi put da je Mesi izašao na meč Lige šampiona (sa PSŽ-om). Tada postajete svesni i to vam potvrđuje da ste trener igrača koji su mnogo više od igrača“.. Iako je takođe uveravao da je to stvar „Normalni, jednostavni, pristupačni, profesionalni i zamenljivi ljudi“, konačno se vratio sportskom aspektu i svom ‘Opsesija’ da ih poveže sa čelo pariskog napada. „Njih trojica (Mesi, Mbape, Nejmar) morali su da budu upareni i da igraju zajedno. Mislim da to više nikada nećemo videti u Francuskoj. Bili su veoma dobri, u smislu igre i ulaganja, ali smo izgubili Nejmara (u februaru). I to su svi zaboravili.“. Tako piše…

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.