Liga 1: RC Lens se približava Evropi pobedivši Lorijena u velikoj opasnosti

Liga 1: RC Lens se približava Evropi pobedivši Lorijena u velikoj opasnosti

Sa završetkom sezone 2023-2024 odmah iza ugla, svaka utakmica se računa za većinu timova lige 1. Ovaj meč Lens-Lorient nije bio izuzetak od pravila. Pored njihove trenutne forme, koja ostavlja nešto za poželeti, Bretonci i severnjaci u petak nisu imali prostora za greške. Imajući prednost domaćih, Sang et Or je morao da se bori za Evropu. Posle četvrtog poraza u poslednjih šest utakmica protiv Marseja prošle nedelje (2-1), ljudi Franka Haisea susreli su se sa bolesnim Merlusom. Sa jednim bodom uzetom u odnosu na prethodnih šest rundi, oni su 17.Soиivo
257′
E. Wahi


81′
David Pereira da CostaLorient
0Zavrљio


U režimu preživljavanja, Lorijen je preduzimljivo počeo meč. Puni dobrih namera, saigračima Žulijena Ponceaua ipak nije nedostajao tehnički kvalitet da vide kako njihove sjajne ideje zaostaju. Na kraju, njihova najjasnija šansa došla je iz kornera sa Ađeinih promašenih pokušaja sa zaglavljem (27′). Poslednja četvrtina RC Lensa je bila interesantnija i omogućila im je da budu bolji od Lorijena. Gledajući da razbije bravu Bretona, domaća strana je gledala da pomnoži kombinacije u sredini koja se završila sa nekoliko udaraca. Međutim, suočen sa nedostatkom preciznosti fakundo Medine (32′) i samopouzdanjem Elye Wahi (38′), rezultat je ostao bez rezultata do poluvremena.

Knedla Tiémoué Bakayoko koja isporučuje Elye Wahi

Posle pauze, pritisak se povećao na ivici lorientne oblasti. Uprkos tome što je Kevin Danso isključen sa problemom sa dodavačem, Lens nije bio problematičan defanzivno. Na kraju je meč, koji je generalno bio sumoran uprkos nekim bljeskovima briljantnosti, odblokiran greškom Lesa Merlusa. Pronađen na ivici svoje oblasti, Tiémoué Bakayoko je gledao da dribla pored proaktivnog Nampalys Mendija. Senegalac je sastrugao loptu sa nogu bivšeg čoveka Čelsija i lopta se potom vratila na Elye Wahi. Lackluster već neko vreme, bivši čovek Monpeljea nije dao šansu Ivonu Mvogu da postigne svoj osmi gol u sezoni (1-0, 57′).

Pet minuta kasnije, sudija meča M. Pignard zviždao je zbog veoma blagog faula koji je sprečio Lorijena da izjednači posle dobrog slobodnog udarca (62′). I dok je Bris Samba spasao kuću Sang et Or briljantno zaustavio Mohameda Bambu (77′), stadion Bollaert se radovao drugom golu svog tima Davida Pereire Da Koste na kraju dobro izvedenog kontranapada (2-0, 81′). I kako je vreme neumitno otkucavalo, Lorient nikada nije odustajao, ali se njihov trud pokazao uzaludnim. Ovom dobro konstruisanom pobedom Lens je izvršio pritisak na Lion i Marsej tako što je preuzeo prednost od pet poena u odnosu na svoja dva goniča za šesto mesto. Sa svoje strane, Lorijen tone: Bretonci su i dalje 17. Deficit koji bi skoro bio sinonim za garantovano otpuštanje u Ligu 2.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.