TV prava: Ogromno otkrovenje Jérôme Rothena na Kanalu+

TV prava: Ogromno otkrovenje Jérôme Rothena na Kanalu+

Maj je i za nekoliko meseci, Liga 1 više neće imati emitera. Kraj ugovora o TV pravima Amazon Prajma stiže za nekoliko nedelja i pozivi za tendere nisu uspojivi za LFP. Vinsent Labrune, koji pregovara uzajamnim sporazumom od oktobra, još uvek je daleko od zaključivanja sporazuma sa emiterom. Međutim, Jérôme Rothen je sinoć ispustio informaciju.

„Znam da je Labrune otiљao u Kanal ove nedelje da vidi gospodina Bollorea. Nedavno je došlo do zbližavanja Labrunea, Bollorea i Emanuela Makrona, koji vole da se brinu o tim stvarima. Što se tiče TV prava, ništa nije potpisano, rečeno mi je da će to dugo biti. Nema dogovora između Lige i BEIN Sportsa. Tu su i pregovori Labrune-Bolloré da pokušamo da promenimo mišljenje Kanala Plus. I predsednik Makron se direktno hvata u koštac sa ovim pitanjem. Ne znam da li će na kraju biti sporazuma između Kanala i LFP- a, ali pregovori će i dalje biti veoma dugi… “ rekao je u svojoj emisiji da RMC. Istorijski emiter Lige 1, Kanal+ (1984-2020), je međutim nekoliko puta nagovestio da ne želi da se pozicionira za šampionat Francuske.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.