Razlog zašto francuski klubovi neće igrati ove nedelje

Razlog zašto francuski klubovi neće igrati ove nedelje

Ove nedelje šampionati će izuzetno biti u zastoju pošto se u Francuskoj neće igrati nikakvi profesionalni mečevi. Kao počast žrtvama furijanske tragedije 5. Zakon od 20. oktobra 2021. godine proglašen je za zamrzavanje ovog datuma u kalendaru.

Ove godine, 5. maj pada u nedelju, tako da se na taj datum neće igrati nijedna utakmica. Bez utakmica PSG -a (protiv Nice) i OM-a (protiv Remsa), sačuvanih ovog vikenda za Evropski kup, ostale utakmice su odigrane dan pre i narednog dana. U subotu će biti odigrano pet utakmica umesto uobičajene dve i LOSC će zbog toga svoj meč igrati protiv OL-a u ponedeljak od 21 sat. Za amaterski fudbal, koji nije pogođen ovim putovanjima, u tekstu zakona poziva se na minut ćutanja i nošenje crne trake za ruke kako bi se odala počast žrtvama Furijanija. U okviru obeležavanja tragedije od 5. „Una stonda di spartera“ (trenutak deljenja) u znak sećanja na žrtve.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.