PSG ima jakog novog konkurenta Bernardu Silvi

PSG ima jakog novog konkurenta Bernardu Silvi

Kao i pre godinu dana kada je konačno odlučio da ponovo potpiše do 2026. sa Mančester sitijem, Bernardo Silva će verovatno zapaliti prozor transfera ovog leta. Dugo ga je pratio Luis Kampos, koji je već 2014. bio iza dolaska u Monako, portugalski internacionalac je sada jedan od najtraženijih igrača na kontinentu. Pored PSŽ-a, FK Barselona je takođe izrazila želju da potpiše 29-godišnjaka. Prava bitka koju dva kluba nastavljaju da biju i danas, kako na terenu, o tome dokazuju i četvrtfinale C1 koje su dobili Parižani, tako i u prozoru transfera.

Međutim, poslednjih nedelja izveštaji u španskoj štampi više su išlo u prilog potpisivanju ugovora sa Barselonom. Sport Prema građaninu, Građanin se raspitivao sa Žoaom Félixom i Žoaom Cancelom, koji su ove sezone pozajmljeni Kulesima. Reči hvale, koje bi u Silvinom umu pojačale ideju da se preseli u Kataloniju, čak i ako bi to značilo žrtvovanje dela njegove mandžunske plate. Početkom aprila, Žoao Félix je javno zahtevao dolazak svog prijatelja. Dovoljno da zatvoriš datoteku? Verovatno ne, pogotovo što je nova evropska sila nedavno intervenisala po tom pitanju.

Bajern će se pridružiti fraju

Kao što je naznačeno Catalunya Ràdio, i izveštava o tome Mundo Deportivo ovog petka Bajern Minhen će ovog leta pokušati da osujeti planove Barselone. Argument minhenskog kluba je i o njegovim finansijskim resursima i sposobnosti da podigne ulog. Posle užasnog uvreda koje je pretrpeo u Bundesligi zbog gubitka titule od Bajer Leverkuzena, Rekordmeister namerava da vrati red i ojača sebe. Za to bi mogao da stavi cenu, a da ne dostigne 9-cifrene sume.

Jer, on to zna, PSG će se najverovatnije vratiti na naplatu, godinu dana nakon što je ponudio sumu od oko 100 miliona evra. Pogotovo što će predstojeći odlazak Kajlijana Mbapea u Real Madrid uštedeti Ile-de-France strani 200 miliona evra, prema Le Parisien. U svakom slučaju, Bajern Minhen, polufinalisti u Ligi šampiona ove sezone, imaće argumente koje će napraviti ovog leta. Ostaje da se vidi da li će Bernardo Silva biti osetljiv na ovo.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.