Stade de Rems: začinjena otkrića o odlasku Willa Stilla

Rems: Will Still's reaction

Stade de Rems je juče zvanično odao svog trenera Will Stilla. Vest je saopštena u saopštenju za javnost objavljenom nešto pre 13.30 časova. „Posle jutrošnjeg sastanka predsednika Žan-Pjera Kajolta, generalnog direktora Matjea Lakurua i glavnog trenera Vil Stila, obostrano je dogovoreno da dve stranke neće nastaviti sportsku avanturu zajedno sledeće sezone. Imajući u obzir ovu odluku i kako bi se Stade de Remsu omogućilo da se sa samopouzdanjem raduje sledećoj finansijskoj godini, takođe je odlučeno da će Vil Stil i njegov pomoćnik Nikolas Ipak odstupiti od svojih dužnosti od danas.“

Mala bomba koju niko nije video da dolazi juče, čak i ako je kraj saradnje između dve stranke konačno bio neizbežan. Međutim, sve je dobro počelo između kluba iz Šampanjca i belgijskog tehničara, podstaknuto brojem jedan posle odlaska Oskara Garsije u oktobru 2022. Pomoćni trener se brzo uverio i postigao zanimljive rezultate. Takođe je brzo imao želju da ode negde drugde. On to nije krio tokom intervjua za engleske medije Atletika prošlog februara. Ne bih imao problem da radim za šampionski tim“, rekao je on.

Još uvek se nudi da ode

Ali to je bila njegova poseta objektima Sanderlenda, kluba sa kojim je bio povezan, a to nisu cenili neki menadžeri i igrači, kaže Francuska 3. Neљto je oиigledno puklo tog dana. Da stvar bude gora, komplikovani rezultati njegovog tima, koji je pobedio na samo 4 utakmice 2024. godine, i njegovi nesuglasice sa njegovim menadžmentom u vezi sa prozorom transfera su izneli svoje mišljenje. Razne stranke su se stoga sastale juče posle jutarnjeg treninga i prijateljski razišle. Ovog petka, Tim otkriva više informacija iza kulisa o ovom razvodu.

Tako saznajemo da je atmosfera bila teška tokom razmene između uprave, koja je nagovestila njegovu želju da okonča saradnju ovog leta, i belgijskog tehničara. Ovaj drugi, koji nije nužno planirao da prekine svoju misiju u tom trenutku sezone, tada je ponudio da od sada sam ode. Љto je Stade de Rems prihvatio. Ovde je razvod finalizovan. Potom je najavio odlazak svojim igračima. Neki od njih su podeljeni, posebno u pogledu nedavnog upravljanja. Da ne spominjem ostale zamerke koje su morali da naprave od njega u vezi njegove iskaиene ћelje da bude trener negde drugde. Kraj kratke i burne priče.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.