Monpelje traži 500.000 € od dvojice navijača zbog bacanja petardi

Monpelje traži 500.000 € od dvojice navijača zbog bacanja petardi

Utakmica Lige 1 između Monpeljea i Klermonta 8. Dok je klub iz Hérault-a vodio sa 4:2, utakmica je morala definitivno da bude zaustavljena, pošto je vatrena stihija eksplodirala u blizini golmana Auvergnea, Morija Diaua, koji je posle toga evakuisan na nosilima. Utakmica je konačno odigrana iza zatvorenih vrata krajem novembra u La Mosonu (nerešeno 1:1), ali je Monpeljeu na ovacijama odbijen bod od disciplinske komisije LFP-a.

Danas,AFP otkriva da je MHSC preko svog advokata procenio ukupnu štetu na 515.000 evra. Iznos koji uključuje troškove organizovanja „Reprodukcija“ iza zatvorenih vrata, delimično zatvaranje tribine za dve utakmice, a pre svega TV prava koja klub nije prikupio. Više od milion evra, koje klub polaže od dvojice svojih pristalica, optuženih da su odgovorni za sav ovaj poremećaj. Sud će doneti odluku 16.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.