Veliko saopštenje Antonija Gautiera o ozvučenje sudija

Veliko saopštenje Antonija Gautiera o ozvučenje sudija

U vreme kada se kontroverze oko arbitraže u Francuskoj množe dok dani otkucavaju, Antoni Gautier je ovog četvrtka dao veliku najavu saAFP. U skladu sa izjavama predsednika Fudbalskog saveza Francuske, Filipa Dialoa, koji je evocirao implementaciju ozvučenja sudija kako bi objasnio njihovo donošenje odluka nakon upotrebe VAR-a od sledeće sezone, gazda francuskih zvaničnika je zauzvrat govorio o ovom novitetima koji će biti testirani tokom finala féminine Coupe de France u Monpeljeu, ove subote.

„Ova nova osobina doneće transparentnost i razumevanje odlukama. Svako uvek malo više prihvata ono što razume i činjenica da možemo da komuniciramo o odlukama koje se donose sa sudijom video asistenta je element koji, po mom mišljenju, može da bude koristan za javnost, za gledaoce na stadionima i za gledaoce, jer je to transparentan pristup.“– rekao je on i dodao: „Kada sve bude tehnički spremno, tako će biti i sa sudijama koji se posustaje na profesionalnim takmičenjima. Za to su obučeni od februara. »

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.