Liga 1: Otkrivena tri finaliste za nagradu Marc-Vivien Foé za 2024.

Liga 1: Otkrivena tri finaliste za nagradu Marc-Vivien Foé za 2024.

Ko će naslediti Čensla Mbembu? Prošle godine, odbrambeni igrač Konga osvojio je trofej Mark-Vivien Foe. Kao podsetnik, kao i svake godine od 2009. Francuska 24 I RFI organizovati ovaj trofej, nazvan po kamerunski internacionalac koji je preminuo u Francuskoj od srčanog udara usred utakmice 2003. godine, i nagraditi najboljeg afričkog fudbalera koji je igrao u Ligi 1.

Ove godine, nakon otkrivanja liste od 10 imena, RFI I Francuska 24 Trojica finalista su upravo saopštena. Posle svoje XXL sezone sa OM, Pjer-Emerik Aubameyang je veliki favorit ovog izdanja. On će se takmičiti sa alžirskim internacionalca Nabilom Bentalebom, koji dobro nastupa u Lilu, i sa Marokancem Ahrafom Hakimijem, koji može da ima istorijsku sezonu sa PSŽ-om.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.