Stade de Rems: gotovo je za Will Still!

Stade de Rems: gotovo je za Will Still!

Ovo je kraj zlatne ere za Stade de Rems. Stigavši u Rems u prtljagu Oskara Garsije, za koga je bio pomoćni trener, Vil je ipak preuzeo uzde tima iz Šampanjca u oktobru 2022. godine. Njegov ohrabrujući debi podstakao je menadžment da mu veruje kao selektoru, uprkos mladim godinama. I uspelo je, čak i do te mere da ga vidim kako postaje jedan od dragih iz Lige 1 sa svojom otvorenošću.

On je imao odličan šou za pristalice Auguste-Delaunea, a Rems se etablirao kao solidan tim Lige 1, sposoban da pobedi bilo koga. Međutim, poslednjih nekoliko meseci pokazalo se da su delikatniji, između glasina o selidbi u Englesku, želje koju belgijski trener nikada nije krio, neslaganja sa njegovom upravom posle prodaje Matusive Renu, i rezultata na pola koplja.

Vil se još uvek s puta smušio!

Klub iz Šampanjca je zbog toga odlučio da se preseli i pre kraja sezone. Pre svega, da sredimo Dugoročnu budućnost Willa Stilla u Remsu. Neće biti tu za sledeću sezonu. Međutim, kratkoročno gledano, s obzirom da ova odluka proizlazi iz odluke da se njene usluge ispuste za kraj tekuće finansijske godine. „Posle jutrošnjeg sastanka predsednika Žan-Pjera Kajolta, generalnog direktora Matjea Lakurua i glavnog trenera Vil Stila, obostrano je dogovoreno da dve stranke neće nastaviti sportsku avanturu zajedno sledeće sezone. Imajući u obzir ovu odluku i kako bi se Stade de Remsu omogućilo da se sa samopouzdanjem raduje sledećoj finansijskoj godini, takođe je odlučeno da će Vil Stil i njegov pomoćnik Nikolas Ipak odstupiti od svojih dužnosti od danas.“

To je stoga preokret za Stade de Rems sa 3 utakmice do kraja šampionata. Predsednik Žan Pjer Kajlo odao je počast svom bivšem treneru: „Stade de Rems bi želeo da se zahvali Vilu i Nikolasu Still na ulaganju i svim lepim emocijama koje su zajedno doživeli. U srcu jedinstvenog klupskog projekta, poznatog i priznatog po svojoj sposobnosti da otkrije sve talente, ponosni smo što smo uspeli da doprinesemo pojavljivanju trenera koji je uspeo da nametne svoja ubeđenja i svoj igrački identitet. Vil je bio jedan od igrača u novom ciklusu započetom 2018. godine, i neosporno je dozvolio SDR-u da napravi još jedan korak, posebno u kontekstu internacionalizacije svlačionice. Vil, Niko, crveno-bela porodica vam se zahvaljuje i želi vam sve najbolje do kraja karijere. » Verovatno u Engleskoj.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.