PSG i OM žele da upadaju u Valensiju

PSG i OM žele da upadaju u Valensiju

Sezona još nije završena za dvojicu rivalske braće francuskog fudbala, PSG i OM, koji su još uvek u polufinalu svojih evropskih takmičenja. Ali iza kulisa, već se pripremamo za sledeću sezonu. Leto obećava da će biti posebno događajno na obe strane, a dobar broj odlazaka i dolazaka očekuje se tokom čitavih meseci jula i avgusta.

I kako španski mediji izveštavaju El Desmarque, dva kluba prate iste staze, koje vode u oba pravca ka Valensiji. Klub koji Pablo Longorija veoma dobro poznaje, naravno, i gde Horhe Mendeš, blizak PSŽ-u, takođe ima svoje ulaze. Nekoliko igrača zapalo je za oko oba kluba, koji su poslali skaute na meč tima iz La Lige protiv Osasune.

Prilično skupe padine

Pre svega, tu je Đorđi Mamardašvili, startni golman tima. Sa 23 godine jedan je od najtraženijih golmana u Evropi, a sve ukazuje na to da će ovog leta biti prodat za veliku sumu. Poslednjih meseci bilo je priče o interesovanju velikih engleskih klubova i AC Milana. Drugi igrač koji je praćen bio je Kristijan Džamija. Robusni 19-godišnji centralni odbrambeni igrač i španski omladinski internacionalac, takođe ga prate brojna velika imena u Evropi, uključujući Atlético. Treba napomenuti da bi to bile veoma skupe operacije koje se čine realnijim za Parižane nego za Marseljeze, čija je kupovna moć nešto manje značajna.

Sa druge strane, mediji otkrivaju druga, pristupačnija imena, a slede ih i Parižani i Fokaejci. Postoji nekoliko mladih igrača kao što su Havi Gera, 20-godišnji vezni igrač koga već neko vreme prati Luis Kampos, Fran Perez, 21-godišnji viner Dijego Lopez, još jedan 21-godišnji viner, i Hesus Vaskez, 21-godišnji levi bek. Svi oni su deo nove generacije igrača obučenih u Valensiji koji dozvoljavaju Česi da završi na osmom mestu u La Ligi uprkos katastrofalnoj institucionalnoj situaciji. Da se nastavi…

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.